Logo Realitatea.md

Cetățenii nemulțumiți de activitatea funcționarilor, îndemnați să-și expună părerea. ASP lansează un chestionar

20 Iulie 2018, 18:20 // Actualitate

Începând de mâine, 21 iulie 2018, solicitanții de servicii publice vor avea ocazia să-și exprime în scris opinia cu privire la calitatea deservirii în cadrul centrelor multifuncționale ale Agenției Servicii Publice. În fiecare ghișeu cetățenii vor găsi chestionare pe care le vor putea completa ușor și rapid. Solicitanții sunt invitați să-și exprime punctul de vedere referitor la programarea la servicii, atitudinea personalului  din zona de informare, serviciul rând electronic, deservirea la ghișeu dar și părerea legată de serviciile de plată.

Foto: asp.gov.md

Odată completate chestionarele vor fi plasate în cutia pentru propuneri și reclamații de la intrarea în fiecare centru multifuncțional, după care vor fi expediate la sediul central al Agenției unde vor fi analizate de către specialiștii din cadrul Departamentului management servicii publice. Șefii centrelor multifuncționale au făcut cunoștință cu conținutul chestionarului și modalitatea de completare a acestuia în cadrul unei ședințe comune care a avut loc astăzi, 20 iulie 2018, la sediul central al Agenției Servicii Publice.

Totodată, pentru a spori calitatea prestării serviciilor și pentru a monitoriza atitudinea angajaților Agenției față de cetățeni, ASP a instalat un sistem de supraveghere video și audio în toate centrele multifuncționale.

„Acest lucru permite monitorizarea comportamentului angajaţilor agenţiei faţă de solicitanţi, iar în cazul în care vor fi sesizate încălcări se va interveni prompt”, a declarat în cadrul aceleiași ședințe vicedirectorul Agenției Servicii Publice Vitalie Ciolac.

Potrivit șefului Departamentului management servicii publice Pavel Șincariuc, pentru a asigura respectarea normelor de conduită în cadrul subdiviziunilor Agenției, operatorii centrelor multifuncționale au semnat Codul etic al ASP. Normele de conduită descrise în cod sunt obligatorii, iar în cazul nerespectării lor persoanele vinovate vor fi sancționate disciplinar, conform prevederilor Codului muncii.

VEZI ȘI:

Începe ”lupta” cu funcționarii care au un comportament nepotrivit? Plahotniuc: Ghişeul Unic funcţionează, dar nu aşa cum ar trebui (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.3032%
USD USD 17.2491 -0.0093%
RUB RUB 0.2705 0.8200%
RON RON 4.1319 0.4156%
UAH UAH 0.6338 -0.1890%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile