Logo Realitatea.md

China se pregătește să comercializeze tehnologia de comunicații mobile 5G

07 Decembrie 2017, 19:58 // Tech

Descărcarea unui fișier de 6 gigabiți în mai puțin de 2 secunde folosind sistemul 5G va deveni în curând posibilă, în contextul în care China se pregătește să comercializeze următoarea generație din domeniul tehnologiei comunicațiilor mobile, informează Xinhua.

Foto: TechGenez

La Fourth World Internet Conference, un eveniment organizat în această săptămână în Wuzhen, un oraș din provincia chineză Zhejiang, compania Huawei a avut statutul de invitat de onoare, alături de alți giganți ai industriei tehnologiilor de vârf, precum Apple, Alibaba, Baidu și Microsoft, participând la gala World Leading Internet Scientific and Technological Achievement Awards.

Producătorul Huawei va lansa un smartphone care suportă comunicațiile 5G în 2019 cu ajutorul unui chip creat de cercetătorii săi, a declarat Xu Zhijun, CEO-ul companiei.

În prezent, standardele 5G se află încă în etapa de dezvoltare, în cadrul 3rd Generation Partnership Project (3GPP). În octombrie, Huawei a obținut o viteză de 27 Gbps în sistemul 5G folosind coduri binare pentru codarea-sursă. Codul binar folosit de Huawei a fost aprobat ca parte componentă a standardelor globale pentru sistemele 5G.

La fel ca marile companii chineze din domeniul high-tech, operatorii de servicii de telecomunicații din această țară doresc să participe la formularea standardelor globale 5G și să promoveze comercializarea acestor sisteme.

Bi Qi, director tehnic la China Telecom Research Institute, spune că operatorii chinezi de telecomunicații au investit masiv în tehnologia 5G și au efectuat teste în mai multe orașe mari din această țară.

China Mobile, cel mai mare furnizor de telecomunicații din lume prin prisma numărului de abonați, s-a devotat dezvoltării tehnologiei 5G și intenționează să lanseze o rețea complet operativă 5G în 2020. Compania va demara și un serviciu pre-comercial 5G și va implementa peste 10.000 de stații 5G până în 2020, potrivit lui Sha Yuejia, vicepreședintele China Mobile, scrie Agerpres.

Cel mai mare câmp de testare a tehnologiei 5G din lume, ce include 30 de stații de telecomunicații, a fost deja înființat în districtul Huairou din Beijing. China Mobile, Huawei, ZTE și alte companii străine au finalizat deja a doua fază din procedura de testare a tehnologiei 5G în China.

China va deveni cea mai mare piață de produse 5G din lume până în anul 2025, potrivit unui raport întocmit de GSMA Intelligence, un think-tank din domeniul tehnologiei mobile globale, și China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

CAICT prognozează că industria 5G va genera peste 6,3 trilioane de yuani (946,8 miliarde de dolari americani) în economia Chinei până în anul 2030.

Articolul integral poate fi citit pe Agerpres. 

Citeste tot despre: 5G, chinezi, Internet, tehnologii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile