Logo Realitatea.md

(DOC) Chiril Gaburici cere DEMISIA conducerii BNM, a Procuraturii Generale și a CNPF. În caz contrar, pleacă el

06 Iunie 2015, 18:42 // Actualitate

Prim-ministrul Chiril Gaburici a trimis o scrisoare președintelui țării, Nicolae Timofti, și președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care solicită demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Scrisoarea a fost publicată pe pagina de socializare a premierului. 

Pentru acestă solicitare, Gaburici a înaintat și un termen limită de o lună de zile. În caz contrar cel care își va da demisia este chiar el, susține Chiril Gaburici.

”În urma ședinței de ieri a Comitetului Național pentru Stabilitate Financiară, am realizat că întregul sistem financiar al Republicii Moldova este sub asediu și mai multe instituții financiare sunt în pericol. Guvernul este lipsit de pârghii, iar instituțiile abilitate ezită să soluționeze aceste probleme. (...) O lună este un termen suficient pentru demiterea funcționarilor menționați și inițierea concursurilor pentru suplinirea acestor funcții. În caz contrar, eu îmi prezint demisia”, spune Chiril Gaburici în scrisoarea expediată președintelui și spakerului.

De asemenea, premierul consideră că în funcțiile de conducere a celor trei instituții trebuie să fie numite, prin concurs public, persoane responsabile și oneste, în care cetățenii au încredere.

Vedeți mai jos solicitarea expediată președintelui și speakerului.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile