Logo Realitatea.md

Chiril Gaburic: Vom organiza lunar ședințe cu reprezentanții mediului de afaceri

09 Februarie 2018, 19:05 // Economie

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici vine cu inițiativa de a organiza lunar, sau maxim la fiecare 45 de zile, ședințe cu reprezentanții patronatelor, pentru a discuta problemele actuale ale mediului de afaceri din Republica Moldova. Ideea a fost vociferată în cadrul unei întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova.

Ministrul Chiril Gaburici a reiterat disponibilitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii de a participa activ în cadrul comisiilor de consultări și negocieri colective, care sunt și care urmează a fi create, inclusiv în cadrul comisiei tripartite Guvern-Sindicate-Patronate.

„Este important să existe un dialog deschis între autorități și reprezentanții mediului de afaceri, pentru a identifica problemele cu care se confruntă businessul din țara noastră și a veni cu soluții. Ne dorim să creăm un mediu de afaceri favorabil și, astfel, să dezvoltăm economia țării”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii

De cealaltă parte, președintele CNPM, Leonid Cerescu, a mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru deschidere și a apreciat inițiativa de a crea o platformă comună de discuții pe subiecte economice. De asemenea, Leonid Cerescu a afirmat că s-au produs schimbări pozitive, care au contribuit la ameliorarea mediului de afaceri, dar mai sunt pași importanți de făcut pentru ca Republica Moldova să devină atractivă pentru investitori.

În cadrul întrevederii au fost abordate un șir de subiecte sectoriale, cum ar fi crearea grupului de lucru privind reglementarea activității de întreprinzător, transparența planificării cheltuielilor fondului rutier, necesitatea ajustării legii cu privire la parteneriatul public-privat, infrastructura calității, taxele vamale la materia primă pentru producători, transpunerea directivelor și standardelor europene, pentru îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană etc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)