Logo Realitatea.md

Chiril Lucinschi va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile! Procurorii se tem să nu fugă peste hotare, dacă va fi eliberat sub control judiciar (VIDEO)

14 Februarie 2018, 12:32 // Societate

Instanța de judecată a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi cu încă 30 de zile. Astfel, ex-deputatul va mai sta în arest la dimiciliu cel puțin până pe 21 martie 2018. Totuși, decizia instanței este cu drept de atac la Curtea de Apel în termen de trei zile.

Embed:

Procurorul de caz Eugen Rusnac a declarat după ședința de azi că a cerut prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru că există riscul eschivării inculpatului de instanța de judecată și pentru că Chiril Lucinschi deține și cetățenia altor state și este riscul ca acesta să fugă peste hotarele țării, dacă va fi eliberat sub control judiciar. 

De asemenea, procurorul a declarat că partea apărării, prin solicitările înaintate azi în instanță, vrea să tergiverseze procesul de judecată.

La rândul ei, avocata lui Chiril Lucinschi, Corina Stratan, susține că decizia instanței este una contrară legii și se declară nemulțumită de faptul că magistrații au respins cererea avocaților de a fi efectuată o expertiză judiciară asupra copiilor neautentificate ale rulajelor bancare: „Am cerut efectuarea acestei expertize pentru a se stabili, dacă există în legislația națională termenul de circuit financiar, fiindcă noi știm că el nu există. Pe 9 februarie 2018 au intrat în vigoare modificări la Codul de Procedură Penală, care prevăd că în cazul în care părțile solicită numirea unei expertize judiciare, instanța este obligată să dispună numirea expertizei”, a spus Corina Stratan.

Însuși Chiril Lucinschi spune că acuzatorii nu au dreptate atunci când îl suspectează că ar putea să plece peste hotare pentru a scăpa de judecată: „Eu voi rămâne aici atât cât trebuie, până nu voi demonstra că nu-s vinovat. Sunt absolut împăcat de conștiința mea, nu am comis nici o infracțiune în privința poporului meu sau al țării și nu am luat nici un ban”, a declarat ex-deputatul.

Astăzi s-a finalizat cercetarea judecătorească, iar părțile au la dispoziție o lună pentru a se pregăti de dezbaterile judiciare. 

Chiril Lucinschi a fost reținut pe data de 25 mai și este suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile