Logo Realitatea.md

Chirtoacă, despre al 2-a dosar penal: „E și mai ilegal decât primul... Dacă nu rezolvi problema - dosar administrativ, dacă o rezolvi - penal”

06 Septembrie 2017, 17:03 // Actualitate

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, declară că, în opinia sa, și cel de-al doilea dosar penal intentat pe numele său este unul ilegal: „S-a decis acoperirea abuzurilor și ilegalităților din acel dosar, cu un alt dosar, și mai ilegal decât primul”, a comentat edilul pe rețelele de socializare.

„Obligația de a-i asigura cu spațiu locativ era prevazută într-o lege votată de Parlament, dar fără să fie atribuite și mijloace financiare în acest sens, așa cum prevede Carta Europeană a Autonomiei Locale, precum și legislația națională. Adică, o lege populistă, fără acoperire financiară”, spune Dorin Chirtoacă.

„Ce au făcut acei oameni? Și-au luat hotărâri judecătorești și puneau sechestru pe conturile Primăriei, pe apartamente destinate păturilor social-vulnerabile, ne blocau activitatea. Problema se trage încă de la refugiații transnistreni (care și ei aveau hotărâri de judecată) pentru că hotărârile de judecată prevăd asigurarea cu spațiu locativ conform componentei familiei, una din două persoane, iar cu timpul, sunt și patru, și cinci, și socrii de la țară aduși, etc. Atunci deja în loc de un apartament, trebuie sa le dai două, trei apartamente, că familia între timp s-a făcut mare și asta capăt nu are...”, explică edilul.

„Apropo, subsemnatul are nu mai știu câte procese administrative de la cei cu hotărâri judecătorești, cu amenzi aplicate pentru că nu am rezolvat tuturor această problemă cu asigurarea cu spațiu locativ. Și în prezent sunt asemenea procese. Mi-au blocat la un moment dat și posibilitatea de a-mi face pașaport. În concluzie: dacă nu rezolvi problema - dosare administrative, dacă găsești o cale pentru rezolvarea problemei - dosar penal. Cum trebuia de procedat?”, se întreabă primarul.

Amintim că procurorii anticorupție au anunțat azi că pe numele lui Dorin Chirtoacă a mai fost intentat un dosar penal. De această dată primarul e bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1655 -0.3240%
USD USD 17.6844 -0.1130%
RUB RUB 0.2783 0.0719%
RON RON 4.0185 -0.4188%
UAH UAH 0.7227 -0.1382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile