Logo Realitatea.md

Chirtoacă, nemulțumit în continuare, după ce Gamrețki din inculpat a devenit martor: „Din vară, se lăuda că va reveni la serviciu”

31 Ianuarie 2018, 23:05 // Societate

Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, se arată în continuare nemulțumit că un inculpat din dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău” a devenit martor, făcând referire la fostul șef al Direcției transport, Igor Gamrețki, care urmează să depună mărturii în instanță, din partea acuzării.

„Încă din vara anului trecut dumnealui (n.r. Igor Gamrețki) se lăuda că va putea reveni la serviciu și că nu va avea interdicție de a ocupa funcții publice. Foarte mirați erau cei de la CNA și de la Procuratură, dar iată că s-a demonstrat și s-a adeverit”, a declarat Dorin Chirtoacă, în contextul în care printr-o hotărâre de ieri, Curtea Supremă de Justiție i-a permis lui Igor Gamrețki să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Mai mult, Dorin Chirtoacă vrea ca dosarul în care este vizat să fie conexat cu cele deschise pe numele omului de afaceri Aleksander Pinchevsky și viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, astfel încât toți să apară pe aceeași bancă a acuzaților.

Tot în cadrul ședinței de judecată de astăzi, i-a fost prelungit controlul judiciar pentru încă 30 de zile la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani), următoarea ședință fiind fixată pentru 9 februarie, atunci când Igor Gamrețki s-ar putea prezenta în instanță.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții. În ambele cazuri, se declară nevinovat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7469 -0.0294%
USD USD 17.5708 -0.2600%
RUB RUB 0.2790 -0.2503%
RON RON 4.1736 -0.0287%
UAH UAH 0.6793 0.4584%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile