Logo Realitatea.md

Chirtoacă a contestat reținerea sa: „Urmărirea penală a început înainte ca infracțiunea să aibă loc”. Procurorul: „E un joc al avocaților” (VIDEO)

17 Iulie 2017, 11:56 // Societate

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a contestat în instanța de judecată ordonanța cu privire la pornirea urmăririi penale pe numele său. Edilul susține că urmărirea penală a început înainte să aibă loc infracțiunea. 

„În cazul în care urma să fie trucată o licitație, de ce nu au venit în ziua aceea? De ce timp de un an jumate nu am fost invitat la audieri, dar peste un an, brusc am devenit pericol public?”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit edilului, cererea de contestare a ordonanței procurorilor a fost depusă încă în luna mai, dar ședința a fost fixată pentru ziua de azi. Totuși, aceasta a fost amânată, din motiv că apărătorii primarului au ridicat mai multe întrebări ce țin de împuternicirile procurorului de a instrumenta acest caz, iar procurorul trebuie să prezinte instanței materiale precum că are dreptul de a reprezenta partea acuzării în acest dosar.

„Am contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale deoarece o considerăm ilegală și abuzivă. Aceasta a fost emisă fără ca să existe o faptă infracțională. Azi, ședința de judecată s-a amânat pentru că au fost ridicate mai multe întrebări cu privire la cine va instrumenta mai departe cazul, pentru că noi am contestat ordonanța procurorului ierarhic superior (n.r. Viorel Morari)”, a declarat avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu.

La rândul său, procurorul Dumitru Robu nu este de acord cu poziția apărătorului lui Chirtoacă: „Este o ordonanță legală, iar eu am tot dreptul să examinez cauza. Acesta este doar un joc al avocaților domnului Chirtoacă”, a menționat procurorul care instrumentează cazul.

Următoarea ședință cu privire la această contestație va avea loc la data de 16 august.

Menționăm că primarul Dorin Chirtoacă este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu și acte de corupție, în dosarul legat de parcările cu plată din Chișinău. Vineri, 14 iulie, magistrații de la Judecătoria Buiucani i-au prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încî 25 de zile

Potrivit procurorilor, în scurt timp va fi finalizată urmărirea penală, iar cauza va fi expediată în judecată.

Vezi și:

Procuratura: „Avocații lui Chirtoacă au fost înlăturați pentru tergiversare”. Primarul: „Acesta e un absurd... familia mea e persecutată” (VIDEO)

Chirtoacă vorbește despre faptul că Gamrețki și-a recunoscut vina: „Fiecare face cum îi e conștiința, eu nu mă ocup de „turnătură”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile