Logo Realitatea.md

Chirtoacă nu va fi eliberat și va sta în arest la domiciliu încă o lună. Noul judecător „și-a spus cuvântul” (VIDEO)

11 Octombrie 2017, 15:55 // Societate

Măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe numele primarului general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost prelungită cu încă 30 de zile. Noul judecător din dosar, Alexandru Negru, a admis, acum câteva minute, demersul procurorului anticorupție de caz, Dumitru Robu.

Totodată, instanța a respins integral cererile avocaților lui Chirtoacă privind revocarea măsurii de arest și amânarea examinării dosarului până la încheierea referendumului local.

În acest sens, avocata Tatiana Iovu a precizat că va contesta încheierea primei instanțe privind prelungirea arestului la Curtea de Apel Chișinău în termenii legii. În același timp, primarul continuă să se arate nemulțumit, precizând că procurorul și-a argumentat poziția timp de 2-3 minute, pe când ei au adus argumente timp de jumătate de oră.

„La temeiul demersului au stat la bază argumentele invocate anterior. Acestea și-au păstrat actualitatea, este vorba, în special, despre influențarea martorilor și riscul eschivării de la instanța de judecată”, a declarat procurorul de caz, Dumitru Robu.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat de deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare de prima instanță - sentință pe care instanța de recurs a modificat-o în 3 ani de închisoare cu suspendare.

La 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu.

Mai târziu, la începutul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că primarul suspendat este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat deja de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dorin Chirtoacă se declară nevinovat. 

Citește și:

Noul judecător, care va examina dosarul „Chirtoacă”, a fost desemnat. Cine este și ce avere are (VIDEO, DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile