Logo Realitatea.md

Chirtoacă răspunde acuzațiilor socialiștilor privind luarea de mită de la polițiști: „Speculații și minciuni”

21 Septembrie 2017, 19:31 // Societate

„Cine și cum cere mită să se lămurească cu organele de anchetă, dar speculații și minciuni din partea socialiștilor am auzit cu duiumul în toți anii”. Aceasta este reacția primarului general suspendat, Dorin Chirtoacă, în legătură cu declarațiile socialiștilor, precum că ar fi luat mită de 10 mii de euro de la fiecare polițist, care a primit bani pentru locuință din partea municipalității. Astfel explicându-se faptul că nu toți polițiștii au primit acești bani.

Socialiștii îl acuză pe Dorin Chirtoacă că ar fi primit mită de câte 10 mii de euro de la polițiștii cărora le-a oferit bani pentru locuințe (VIDEO)

„Sunt hotărâri judecătorești pe care am fost obligați să le executăm, fiind condamnați și la CEDO din cauza acestor legi date de Parlament prin care, în mod populist, li s-a promis anumitor categorii de persoane spațiu locativ (polițiști, judecători, procurori), nefiind puse la dispoziție mijloace financiare în acest sens. Respectivii, obținând hotărâri judecătorești, au obținut și titluri executorii și puneau sechestru pe conturile Primăriei prin aceasta blocând activitatea Primăriei și lipsindu-ne de posibilitatea cel puțin să achităm cheltuielile curente, care țin de școli, grădinițe, spitale, transport public sau altceva”, a declarat Dorin Chirtoacă.

„Pe lângă aceasta, a fost dată în exploatare un bloc de locuințe de pe strada Liviu Deleanu 9/2 pentru pături social-vulnerabile și acolo pe 80 sau 90 de apartamente au fost puse sechestre de aceleași persoane cu hotărâri judecătorești și pentru a debloca situația s-a ajuns la tranzacții de împăcare. Deci, acești oameni 380, câți sunt ei, oricum vor obține compensații financiare sau apartamente de la stat, pentru că ei au hotărâri judecătorești definitive și irevocabile. Mai devreme sau mai târziu...”, a adăugat acesta.

Realitatea.md amintește că, la începutul lunii septembrie curente, au fost reîncepute investigațiile într-un dosar intentat încă în martie 2015. Procuratura Anticorupție a anunțat că Dorin Chirtoacă este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Între timp au loc ședințe de judecată pe marginea dosarului parcărilor cu plată din Chișinău, în care primarul general suspendat este învinuit pentru acte de corupere pasivă și trafic de influenţă. Actualmente, Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu.

Citește și:

Noul dosar intentat pe numele lui Chirtoacă! A „împărțit” MILIOANE de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții

Chirtoacă, despre al 2-a dosar penal: „E și mai ilegal decât primul... Dacă nu rezolvi problema - dosar administrativ, dacă o rezolvi - penal”

Dorin Chirtoaca, cu lacrimi în ochi: Nu am familie şi copii şi există riscul nici să nu le am de acum încolo (VIDEO)

Citeste tot despre: acuzații, Dorin Chirtoacă, socialiștii
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)