Logo Realitatea.md

Chirtoacă va sta acasă în continuare! Curtea de Apel a menținut în vigoare arestul la domiciliu (VIDEO)

25 Septembrie 2017, 17:17 // Societate

Dorin Chirtoacă va sta acasă în continuare. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 25 septembrie, recursul avocaților săi și a menținut în vigoarea hotărârea primei instanțe.

„Urmează să ne adresăm la CEDO, pentru că s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. Pe masă lipseau materialele cauzele penale, cel puțin din acest moment nu poate fi menținută măsura de arest la domiciliu. Se dorește acoperirea ilegalităților, care s-au comis începând cu 25 mai (n.r. data reținerii). Iată sunt patru luni”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În același timp, procurorul de caz, Dumitru Robu, consideră decizia Curții de Apel una legală și întemeiată. Mai mult, acesta a dezvăluit că la următoarea ședință de judecată în instanța de fond urmează să prezinte lista probelor pe dosar.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este vizat în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, fiind suspectat de acte de corupere pasivă și trafic de influenţă, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare.

La 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu.

Mai târziu, la începutul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că Dorin Chirtoacă este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat deja de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Citește și:

Primarul Capitalei rămâne suspendat, după ce CC a respins examinarea sesizării. Chirtoacă: „Ceva nu este în regulă”

Instanța de apel a anunțat reluarea examinării cauzei! Chirtoacă: „Trebuia să fiu, astăzi, liber în fața voastră” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)