Logo Realitatea.md

Chirtoacă va sta acasă în continuare! Instanța a dispus încă 30 de zile de arest la domiciliu (VIDEO)

11 Septembrie 2017, 18:52 // Societate

Instanța a dispus astăzi, 11 septembrie, încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă, admițând demersul procurorilor anticorupție, aceasta chiar dacă primarul general suspendat a dezvăluit că nu mai poate sta acasă.

Totodată, în cadrul ședinței de judecată, avocații au depus pe masa instanței trei cereri cu privire la înlăturarea lor de către organul de urmărire penală, cu privire la înlăturarea procurorului de caz și cu privire posibilitatea ca Dorin Chirtoacă să părăsească hotarele țării și să participe la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Toate cererile, însă, au fost respinse, procurorul de caz, Dumitru Robu, considerând că nu există circumstanțe excepționale încât primarului general suspendat să i se permită să plece din țară.

O nouă ședință de judecată va avea loc peste două săptămâni la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Realitatea.md amintește că Dorin Chirtoacă este vizat în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, fiind suspectat de acte de corupere pasivă și trafic de influenţă, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei, chiar și același Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate, și Igor Gamrețchi, condamnat deja pe această cauză la doi ani de închisoare cu suspendare.

La 26 mai 2017, acesta a fost plasat în arest la domiciliu, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de de viceprimarul Nistor Grozavu.

Mai târziu, la începutul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că Dorin Chirtoacă este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat deja de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Citește și:

(VIDEO) Chirtoacă, despre arestul la domiciliu: „Nu mai pot sta în casă de parcă aș fi în concediu. Este un abuz asupra libertății mele”

Dorin Chirtoaca, cu lacrimi în ochi: Nu am familie şi copii şi există riscul nici să nu le am de acum încolo (VIDEO)

Chirtoacă, despre al 2-a dosar penal: „E și mai ilegal decât primul... Dacă nu rezolvi problema - dosar administrativ, dacă o rezolvi - penal”

Noul dosar intentat pe numele lui Chirtoacă! A „împărțit” MILIOANE de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6453 0.1142%
USD USD 17.2668 0.2508%
RUB RUB 0.2598 -0.0769%
RON RON 4.2218 0.1566%
UAH UAH 0.6211 -0.0804%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile