Logo Realitatea.md

Chirtoacă vrea să meargă la funeraliile Regelui Mihai, însă procurorii sunt împotrivă: Ar putea să părăsească țara și să nu se mai întoarcă (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 18:36 // Societate

Dorin Chirtoacă a solicitat azi instanței de judecată să i se permită să meargă în România la funeraliile Regelui Mihai, dar magistrații i-au respins cererea. Procurori sunt împotrivă ca primarul suspendat să părăsească țara pentru că, în opinia lor, acesta ar putea să nu se mai întoarcă în Republica Moldova. 

Embed:

„Credem că el poate să părăsească țara și să nu se mai întoarcă, fiindcă deține și cetățenia României. Este o cerere neîntemeiată, deoarece controlul judiciar este o măsură alternativă arestului la domiciliu și pot fi făcute concesii doar în cazuri personale excepționale”, spune procurorul de caz. 

La rândul său, Dorin Chirtoacă a încercat să convingă magistrații că are o legătură personală cu Regele Mihai, acesta a adus la Judecătorie chiar și ordinul cu care regele l-a decorat: „Există o legătură personală pe care o pot demonstra. Sunt unica persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa. Am luat legătura și cu cei de la Casa Regală, ei spun că pot trimite o confirmare oficială”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, edilul neagă categoric ideea că ar intenționa să fugă în România: „Să mă prăbușesc aici cu tot cu această clădire, dacă am de gând să fug. Am o datorie creștină și umană față de Rege, nu am de gând să fug. E o situație penibilă, voi aduce dovezi suplimentare privind legătura mea personală cu Regele”, a mai spus Dorin Chirtoacă. 

O ședință de judecată la acest subiect va avea loc pe 12 decembrie. 

Amintim că, azi, magistrații i-au prelungit termenul de aflare a sa sub control judiciar cu încă 30 de zile.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)