Logo Realitatea.md

Chirtoacă vrea să meargă la funeraliile Regelui Mihai, însă procurorii sunt împotrivă: Ar putea să părăsească țara și să nu se mai întoarcă (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 18:36 // Societate

Dorin Chirtoacă a solicitat azi instanței de judecată să i se permită să meargă în România la funeraliile Regelui Mihai, dar magistrații i-au respins cererea. Procurori sunt împotrivă ca primarul suspendat să părăsească țara pentru că, în opinia lor, acesta ar putea să nu se mai întoarcă în Republica Moldova. 

Embed:

„Credem că el poate să părăsească țara și să nu se mai întoarcă, fiindcă deține și cetățenia României. Este o cerere neîntemeiată, deoarece controlul judiciar este o măsură alternativă arestului la domiciliu și pot fi făcute concesii doar în cazuri personale excepționale”, spune procurorul de caz. 

La rândul său, Dorin Chirtoacă a încercat să convingă magistrații că are o legătură personală cu Regele Mihai, acesta a adus la Judecătorie chiar și ordinul cu care regele l-a decorat: „Există o legătură personală pe care o pot demonstra. Sunt unica persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa. Am luat legătura și cu cei de la Casa Regală, ei spun că pot trimite o confirmare oficială”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, edilul neagă categoric ideea că ar intenționa să fugă în România: „Să mă prăbușesc aici cu tot cu această clădire, dacă am de gând să fug. Am o datorie creștină și umană față de Rege, nu am de gând să fug. E o situație penibilă, voi aduce dovezi suplimentare privind legătura mea personală cu Regele”, a mai spus Dorin Chirtoacă. 

O ședință de judecată la acest subiect va avea loc pe 12 decembrie. 

Amintim că, azi, magistrații i-au prelungit termenul de aflare a sa sub control judiciar cu încă 30 de zile.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3862 0.3754%
USD USD 17.1083 0.2073%
RUB RUB 0.2587 0.7399%
RON RON 4.1557 0.3744%
UAH UAH 0.6154 0.1465%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile