Logo Realitatea.md

Chișinău Summer Fest, două festivaluri, training de management al timpului și alte evenimente cool la care să mergi în acest weekend

16 Iunie 2017, 18:37 // Life

Deși meteorologii anunță un weekend ploios, vă recomandăm să nu vă speriați de precipitații, să vă înarmați cu umbrele și să transformați weekend-ul din unul posomorât, în unul distractiv! Pentru petrecăreții din capitală, sâmbătă și duminică în parcul Dendrarium vor avea loc două concerte de zile mari cu Dan Balan, Carla`s Dreams, Alternosfera, Andrew Rayel ș.a.

Totodată, orășenii care vor să scape de agitația urbană și să petreacă zilele de odihnă în liniște, pot merge la cele două festivaluri din afara orașului: Festivalul Frumos Covor Basarabean sau Festivalul Căpșunilor.

Colaj Realitatea.md

SÂMBĂTĂ, 17 iunie

09:30 Time Management - German Style, Chișinău

Trainingul va fi susținut de Sebastian Römischer. Potrivit organizatorilor, participanții vor învăța cum să fie mai eficienți în munca de zi cu zi, să experimenteze pe propria piele metode de gestionare a timpului, să înțeleagă de ce toți ceilalți sunt eficienți, numai “eu nu reușesc”, cum putem transforma frustrarea în performanță și să economisească timp pentru viața privată. Participarea la evenimente este gratuită.

14:00 Graffiti Workshop, str. 31 august 1989, nr. 78, Chișinău


Echipa iHUB vă invită la Graffiti Workshop, cu participarea mentorului Dmitrii Potapov „care are în spate peste 10 ani de experienţă în cultura graffiti şi artă, a readus la viaţă Hotelul Naţional, Stadionul Dinamo, IHUB Chişinău şi multe alte locuri ale oraşului. El ne va vorbi despre diferenţa dintre artele stradale, bombing, tagging şi cunoştinţe generale despre arta străzii”, spun organizatorii. Taxa de participare este de 250 lei pentru două zile, 17 și 18 iunie.

15:00 Chișinău Summer Fest, Parcul Dendrarium, Chișinău

Evenimentul fi organizat două zile consecutiv, sâmbătă și duminică. În prima zi, pe 17 iunie, pe scenă va urca interpretul Dan Balan și trupele Zdob și Zdub, SunStroke Project, Tharmis și alții.

În ziua a doua, pe 18 iunie, atmosfera va fi încinsă de de la Alternosfera, Carla`s Dreams, Andrew Rayel ș.a.

Biletele pot fi cumpărate pentru o zi de concert sau pentru ambele zile. Biletele pentru o zi se vând la 200 de lei, iar abonamentul pentru două zile - 300 de lei. Biletele Vip pentru o zi costă 600 de lei, iar abonamentul Vip - 900 de lei.

17:00 Mezon Art - Șantier Industrial, bd. Moscova, 21, Chișinău

Organizatorii promit un vernisaj unic - Șantier de artă contemporană, unde vor fi expuse opere create de artiști internaționali. „Locul industrial abandonat se va transforma într-un spațiu pentru tinerii creativi, datorită unui atelier temporar, folosind materiale de deșeu găsite în interiorul clădiri. Artiștii conectați cu mediul înconjurător şi între ei, au creat un nou concept pentru sediul arheologic industrial; o fostă locație de lucru care devine acum un loc de expresie şi de reflecție prin artă”, spun organizatorii. Artiștii participanți la proiect: Ciprian Antoci (Moldova), Valeria Barbas (Moldova), Catalina Bucos (Moldova), Beatriz Calafell (Spania), Daniel Comendant (Moldova), Carolina Dutca (Transnistria), Bianca Filius (Olanda), Oleg Grecu (Moldova), Daria Ivanov (Moldova), Anastasia Kapshitskaya (Moldova), Dana Maxim (Moldova), Alevtina Romanenco (Moldova) și Mihail Turcanu (Moldova).

DUMINICĂ, 18 iunie

09:00 Festivalul căpșunilor, s. Sadova, r. Călărași

Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor putea degusta diverse soiuri de căpșuni, vor putea cumpăra magiun din căpșuni și diverse copturi. Excursia din Chișinău costă 220 de lei, prețul include transportul, serviciile unui ghid, degustare de vin și intrarea la festival. Pornirea din Chișinău este planificată la ora 9:00, locul întâlnirii - monumentul lui Grigore Kotovski.

10:00 Târg de haine „Mami&Co”, Pretura Ciocana, Chișinău

La eveniment sunt așteptați părinți cu pici. Organizatorii promit decor de sărbătoare, ședințe foto și un târg cu haine, încălțăminte și accesorii pentru graviduțe, mămici și copii.

11:00 Festivalul „Frumos Covor Basarabean”, s. Clișova Nouă, r. Orhei

 

În cadrul Festivalului se va pune accentul pe promovarea covorului și tehnicilor de realizarea ale acestuia ca o expresie a creativității și identității naționale. Pe lângă participarea la diverse ateliere de țesut, vizitatorii vor putea urmări expoziții și savura bucate tradiționale. Aceștia vor asista la șezători, vizita Muzeul local al textilelor și se vor delecta cu programul artistic prezentat de ansamblurile din Peresecina, “Romanița”, “ Comorile plaiului” ș.a. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile