Logo Realitatea.md

Chișinăul va fierbe azi de evenimente de tot soiul! Poliția e mobilizată la maxim

17 Septembrie 2017, 07:15 // Societate

Pentru ziua de azi în Chișinău sunt planificate o serie de evenimente la care se așteaptă un număr mare de persoane. Poliția din capitală este mobilizată la maxim, iar oamenii legii vin cu recomandări pentru locuitorii orașului.

Începând cu ora  09:00, în fața Parlamentului RM se va organiza un miting care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

Tot la ora 9:00, polițiștii  vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale între orele 09:00-16:00, unde va avea loc Campionatul mondial ”Poliatlon Bodyguard”.

La ora 12:00,  Comunitatea motocicliștilor din  Moldova,  va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul ”Chișinău Gentlemans Ride 2017”, iar între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic. 

În context, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

În vederea  asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele de mâine, Poliția recomandă cetățenilor:

 - să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;

- să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

-  să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;

- în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

- să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;

- să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, imediat  apelaţi la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la  numărul de telefon 902.

Totodată, rugăm insistent să nu efectuați apeluri false la numărul 902 pentru a nu ocupa linia telefonică și a oferi posibilitate celor care au nevoie de ajutor să telefoneze Poliției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile