Logo Realitatea.md

Cinci candidaturi vor fi propuse deputaților spre numire în funcția de membri ai Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării (VIDEO)

12 Iunie 2018, 16:27 // Politica

Comisia parlamentară specială va propune plenului Parlamentului candidaturile lui Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.

Colaj: realitatea.md

Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a desfășurat, astăzi, interviul public al candidaților admiși la concurs.  Capacităţile profesionale ale candidaţilor au fost apreciate în cadrul interviului individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile.

Amintim că 6 candidați au depus dosarele pentru participare la concurs. Noii membri vor fi selectați pentru un mandat de cinci ani. De menționat că, la 22 mai curent, în urma probei interviului public, Comisia specială a selectat candidaturile lui Ian Feldman și Svetlana Doltu pentru funcția de membru al Consiliului pe care, la fel, urmează să le propună plenului Parlamentului.

Conform hotărârii de Parlament, Comisia urmează să prezinte plenului Parlamentului candidaţii selectați până pe data de 1 iulie curent.

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, creată în 2013, care are misiunea de prevenire și protecție împotriva discriminării, asigurării egalității, promovării oportunităților egale și a diversității.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.5044%
USD USD 16.9702 0.0094%
RUB RUB 0.2588 -0.0772%
RON RON 4.1895 -0.4491%
UAH UAH 0.6052 -0.3786%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile