Logo Realitatea.md

CINCI diplomați din Federația Rusă, calificați drept persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova

29 Mai 2017, 18:30 // Actualitate

UPDATE Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a comentat pentru Agenția Tass, în modul următor: „Am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu putem să comentăm nimic”.

Reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat, potrivit aceleiași surse, că decizia de expulzare a diplomaților ruși din Republica Moldova „demonstrează cum stau lucrurile în țară”.

Cinci diplomați din Federația Rusă au fost calificați drept persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe și Integrării Europene, Ana Samson.

Nu se cunoaște încă numele persoanelor vizate și nici motivul.

Contactați de Realitatea.md, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la Chișinău au declarat că ziua de muncă s-a finalizat deja. 

Menționăm că termenul de persona non grata se utilizează în raport cu o persoană căreia i se aplică interdicția de a se afla pe teritoriul unei țări sau a unei localități.

Citeste tot despre: Federatia Rusa, MAEIE, persona non grata
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)