Logo Realitatea.md

Cine este bărbatul arestat în cazul pachetelor cu bombe în SUA

27 Octombrie 2018, 12:06 // În lume

Suspectul arestat vineri în cadrul anchetei privind coletele explozive trimise unor personalităţi din SUA este un republican în vârstă de 56 de ani, cu antecedente penale, din statul Florida, informează Agerpres.

El este deţinut de FBI (Biroul Federal de Investigaţii) şi este acuzat de cinci infracţiuni federale, pentru care ar putea fi condamnat la 58 de ani de închisoare, a declarat procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions.

Conform documentelor publice, suspectul, pe nume Cesar Sayoc, născut în districtul Brooklyn din New York, înregistrat ca alegător republican, a mai fost arestat de multe ori pentru violenţă în familie, furt şi alte infracţiuni. În unul din cazuri, instanţa a consemnat că el a ameninţat cu folosirea unei bombe.

Printre cei cărora li s-au expediat colecte cu bombe sunt fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama, fosta şefă a diplomaţiei şi candidată la preşedinţie Hillary Clinton şi alţi critici ai preşedintelui Donald Trump, reprezentant al Partidului Republican.

Sayoc a fost arestat vineri dimineaţa, în localitatea Plantation din statul Florida. Autorităţile i-au confiscat o furgonetă care avea pe geamuri mai multe imagini cu Trump, inclusiv un desen în care preşedintele apare stând în picioare pe un tanc, o inscripţie obscenă împotriva televiziunii CNN - destinatara unuia din coletele explozive - şi o fotografie a lui Hillary Clinton cu o ţintă suprapusă pe faţă.

Suspectul are şi un profil în reţeaua Facebook, pe numele Cesar Altieri Randazzo, unde apar fotografii şi înregistrări video cu el la diverse manifestaţii în favoarea preşedintelui Trump. În reţeaua LinkedIn, Sayoc se prezintă ca promotor, agent artistic şi proprietar de spectacole de divertisment în direct şi student la medicină veterinară.

CITEȘTE ȘI:

Dispozitiv exploziv, găsit la locuinţa din New York a miliardarului George Soros

Obiecte explozive au fost găsite la casa soţilor Bill, Hillary Clinton şi la biroul lui Barack Obama

SUA: Nou val de ”bombe” trimise prin poștă: Printre cei vizați, Robert de Niro și Joe Biden

Citeste tot despre: bombe, pachete, SUA, suspect arestat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile