Logo Realitatea.md

Cine este basarabeanul bănuit că a împuşcat în stil mafiot fotograful din Odessa. Poliţiştii l-au oprit cu pistolul la tâmplă

16 Aprilie 2018, 21:31 // Societate

Basarabeanul de 40 de ani bănuit că a împuşcat de 6 ori un fotograf din Odessa a fost recunoscut după pozele pe care victima le avea cu el în telefon. Poliţiştii i-au pus arma la tâmplă, după ce, în urma mai multor mişcări bruşte, au crezut că acesta vrea să îi împuşte. Adevărul scrie că cei doi erau în tranzit prin România, în urma unui transport ilegal de ţigarete de contrabandă. 

Foto: Vadim Malogolovenko/Facebook

Astfel, întreaga poveste din spatele împuşcăturilor misterioase de sâmbătă dimineaţa din localitatea Cepari pare să se clarifice, notează publicația. Pe 14 aprilie, în jurul orei 03:30, un agricultor din Cepari l-a găsit pe Vadim, un fotograf din Odessa, bântuind pe dealurile dn localitate, plin de sânge, cu 6 plăgi împuşcate. Autorul a fost tocmai un coleg de-al său, un alt basarabean de 40 de ani, cu antecedente penale pentru infracţiuni comise cu violenţă, care circula împreună cu fotograful, în aceeaşi maşină. 

Procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan, a dezvăluit firul evenimentelor, într-o conferinţă de presă. Potrivit acesteia, victima îşi ştia atacatorul de mai multă vreme. Mai mult, cei doi erau bănuiţi încă din 2017 că făceau trafic cu ţigarete de contrabandă. 

Cei doi au mers cu un autoturism în Ungaria, iar în noaptea de 13 spre 14 aprilie au vrut să tranziteze România, pentru a se întoarce în Republica Moldova. Se pare că contrabanda cu ţigări i-a trimis pe cei doi în această călătorie. 

„Pe baza investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că faptele au fost comise de cetăţeanul Republicii Moldova, inculpatul Filoglio Maxim, cu domiciliul în Chişinău, în dauna unei victime domiciliate în fapt în localitatea Odessa, Ucraina. În concret, a rezultat din probe că cei doi se cunoşteau şi că în perioada anilor 2017-2018, au fost implicaţi în traficul de ţigări de contrabandă. Pe acest fond, în seara de 13 aprilie, inculpatul având asupra sa o armă şi muniţie s-a deplasat pe teritoriul României dinspre Ungaria, la volanul unui autovehicul, fiind împreună cu victima, cu care a plecat apoi în municipiul Satu Mare, de unde s-au întors spre judeţul Bistriţa-Năsăud, ambii ajungând în noaptea de 13 spre 14 aprilie pe raza satului Cepari, comuna Dumitra”, explică prim-procurorul Angela Sângeorzan.  

Locul în care cetăţeanul basarabean a fost împuşcat FOTO/Adevarul Bianca Sara

Basarabeanul de 40 de ani a încercat să-l ademenească pe fotograful care-l însoţea într-o casă aflată în construcţie de la ieşirea din localitatea Cepari. În momentul în care vicima s-a îndreptat spre construcţie, basarabeanul a luat o armă cu amortizor, pregătită în acest scop, şi a început să tragă în conaţionalul său. Odată ce şi-a dat seama ce se întâmplă, fotograful a luat-o la fugă pe dealurile din zonă, fiind găsit de un agricultor care îşi ara terenul, la scurt timp după incident.   

„Pe traseu, în vederea unei eventuale întâlniri cu o persoană pe care o cunoştea inculpatul, la ieşirea din localitatea Cepari spre satul Tărpiu, cei doi au oprit autovehiculul în care se aflau, intrând la un imobil în construcţie, mai întâi acest lucru fiind efectuat de către victimă. La ieşirea din autovehicul, inculpatul a luat asupra sa arma cu amortizor şi în momentul în care victima a intrat în imobil inculpatul a şi executat focuri de armă asupra sa. Astfel, victima a fost împuşcată în spate, dar şi în zona feţei şi a braţelor, în momentul în care s-a întors spre inculpat. În final victima a reuşit să fugă din locul respectiv, solicitând sprijinul unui martor aflat în apropiere”, mai spune procurorul.  

Individul a fost prins la o distanţă de 180 de kilometri de comiterea fapte, în judeţul Maramureş. Se bănuieşte că acesta încerca să părăsească ţara. Poliţiştii l-au identificat pe atacator, în urma fotografiilor furnizate de victimă.   

Surse din anchetă spun că, în momentul în care a fost oprit, atacatorul s-ar fi întins după ceva pe banchetă, însă unul dintre agenţi a avut prezenţă de spirit şi a îndreptat arma asupra sa. În acel moment, individul s-a conformat şi a cooperat cu oamenii legii.   

Asupra basarabeanului a fost găsită arma cu care acesta a tras în fotograful care-l însoţea. Se bănuieşte că acesta s-ar fi întins după arma în cauză pentru a trage în poliţişti. În ciuda faptului că s-a găsit arma, individul nu îşi recunoaşte vinovăţia.   

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat ulterior pentru 30 de zile. Basabeanul este cercetat pentru tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi contrabandă calificată cu arme şi muniţie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă cel puţin 15 ani după gratii. Bărbatul împuşcat este internat în spital, în Bistriţa.

Locul în care cetăţeanul basarabean a fost împuşcat FOTO/Adevarul Bianca Sara

VEZI ȘI:

Un moldovean, găsit împușcat pe un câmp din România. A fost reținut un suspect!

Tânărul moldovean împuşcat la Bistriţa este un popular fotograf în Ucraina. Ce spun apropiaţii săi despre incident

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile