Logo Realitatea.md

Cine este unionistul care va candida pentru funcția de primar al orașului Bălți (VIDEO)

11 Aprilie 2018, 13:15 // Actualitate

Sergiu Burlacu este candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la Primăria municipiului Bălți. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu. 

Sergiu Burlacu este președintele Partidului Unității Naționale (PUN) din Bălți. Acesta s-a născut pe 11 mai, anul 1990 în oraşul Bălţi, acolo unde locuiește în prezent. Este licenţiat în economie, specialitatea Business şi administrare.

În cadrului unui interviu pentru presa locală, Sergiu Burlacu a spus că prima experienţă  în activitatea politică a obţinut-o în 2014 când a decis să susţină un grup care s-a desprins de Partidul Liberal.

”Demult îmi doream o reformare pe segmentul unionist şi tocmai aparent vedeam o oportunitate pentru a contribui la formarea unui flux care ar putea coagula forţele de dreapta”, spune Sergiu Burlacu.

”A urmat o perioadă de stagnare pe segmentul politic, cu toţii ne aducem aminte valul protestelor din 2015-2016 care a dat o necesitate de a uni forţele politice pentru a aduce speranţă societăţii din stânga Prutului, astfel prin fuziune am decis să înăintăm un candidat comun la alegerile locale din 2015 din partea blocului, format împreună cu formaţiunea tânără a actualului  viceprim-ministru Iurie Leancă. A urmat o fuziune, de care am rămas dezamăgit din lipsa acţiunilor reale în promovarea idealului naţional, care după mine reprezintă singura cale spre bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova. În 2017 în urma mai multor discuţii, am decis să depun efortul pentru a contribui la construcţia unei echipe preponderent tinere, unei echipe ghidate de idealul naţional şi dorinţa sinceră de a aduce bunăstare în casele tuturor, am fost plăcut surprins să cunosc că în statutul formaţiunii în care am decis să mă implic în care primul şi cel mai important obiectiv este reunificarea României”, a adăugat tânărul politician.

Menționăm că tot astăzi PUN l-a anunțat pe deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, candidat la funcția de primar al Chișinăului.

Până în prezent, pentru funcția de primar al orașului Bălți și-au propus candidaturile: 

  1. Arina Spătaru (PPDA) 
  2. Alexandru Usatîi (PSRM) 
  3. Sergiu Burlacu (PUN) 

Alegerile locale anticipate vor avea loc pe 20 mai. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile