Logo Realitatea.md

Circa o tonă și jumătate de pește, nimicit. Urma să fie vândut în Piața Centrală din Capitală fără acte de calitate (VIDEO)

12 Februarie 2018, 13:33 // Societate

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău continuă măsurile specializate de combatere a comerţului ilicit de pește viu, în adiacentul Pieţei Centrale. 

Embed:

La fața locului, forțele de ordine au constatat că un grup de persoane, având o înțelegere prealabilă, au organizat o schemă ilegală de introducere pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin regiunea transnistreană, a peștelui viu de tip „Caras”.

Aceştia nu au putut prezenta toate actele necesare, privind originea și calitaea peștelui, precum și alte documente ce ar permite desfășurarea genului dat de activitate, încercând să se eschiveze de forțele de ordine, abandonând unitatea de transport.

În acest context, poliţiştii au reținut și ridicat unitatea de transport în care se afla un lot de 1400 kg de pește viu, iar conform deciziei specialiștilor, peștele nu poate fi acceptat pentru consumul uman.

Ca urmare, lotul de marfă ridicat a fost transportat la întreprinderea specializată și nimicit. Respectiv, contravenientului i-a fost întocmit proces-verbal și aplicată sancțiune sub formă de amendă în sumă de 4500 lei.

Realitatea.md amintește că, anterior, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat în oraşul Ialoveni un bazin acvatic, unde era depozitat peşte viu în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă.

Acesta tot era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne. Cantitatea de peşte viu era păstrată în condiţii antisanitare şi ulterior - expusă spre vânzare în pieţele din capitală. 

NOTĂ: Poliţia Capitalei solicită şi recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate, iar cazurile asemănătoare cu cele descrise să le raporteze imediat la serviciul specializat 902.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7153 0.9612%
USD USD 16.9368 0.0804%
RUB RUB 0.2685 1.1680%
RON RON 4.2231 1.0021%
UAH UAH 0.6455 0.2641%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile