Logo Realitatea.md

Clericii din țară, îndurerați de moartea preotului din Copăceni și a soției sale! Mesajul Mitropolitului Vladimir

14 Decembrie 2017, 15:44 // Societate

Clericii din țară sunt îndurerați de moartea preotului Valeriu Dubenco și a soției sale Iraida, care au decedat aseară, într-un grav accident rutier. 

Foto simbol

Cu adâncă întristare și nespusă durere am aflat de trecerea, prematură, la Domnul, a Preotului Valeriu Dubenco și a presbiterei sale Iraida, din Parohia Copăceni, Protopopiatul Sângerei, în urma unui accident cu consecințe fatale. Durerea este cu atât mai mare cu cât împrejurarea a fost una tragică, plecând pe calea veșniciei împreună, soț și soție”, spune Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, în mesajul de condoleanțe. 

Reprezentanții Mitropoliei susțin că părintele Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sîngerei a fost un vrednic preot, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui: „Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în treapta de preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit”. 

Comunitate a clericilor din Moldova transmite condoleanțe familiei, rudelor enoriașilor Parohiei Copăceni.

Amintim că, accidentul s-a produs ieri, la ieșirea din satul Bilicenii Vechi, din raionul Sîngerei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 -0.1152%
USD USD 16.9234 -0.3275%
RUB RUB 0.2988 -0.5657%
RON RON 4.4553 -0.0919%
UAH UAH 0.5879 -0.9602%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile