Logo Realitatea.md

Clipe numărate. Dumitru Țîra, adresare către tineri: „Voi alegeți ce fel de Insta sau FB story vom avea mâine la Chișinău”

20 Octombrie 2019, 20:18 // Alegeri

Mesajul tineresc al candidatului Dumitru Țîra la șefia capitalei:

„Dragi tineri, hypsteri, rockeri, skateri, rapperi, bloggeri, vloggeri, rolleri, vaperi, crossfiteri, vegani, adorabili,

Știm că e foarte plictisitor să vezi aceleași fețe pe ecran si că aveți lucruri mult mai interesante de făcut decât ascultatul blabla-urilor politice boring de la televizor, reclamă pe Viber, Telegram. Știm că e mult mai interesant pe Grinder, Tik Tok, Snapchat, Reddit, Facebook, Twitter și Instagram (eu nu am fb, dar am fiică de 18 ani, știu :) În online e mult mai bine decât în parc… bine că este WiFi, păcat că nu ne putem teleporta de pe Insta până la facultate, doar pe Insta e mai bine decât în microbuz.

În Chișinău e trist și cam fără vibe, e un oraș în care te simti decent numai la Mall sau la Patria. Chișinău nu e Barcelona și nici București, iar după școală sau facultate e mare probabilitatea să pleci la studii peste hotare.

Dragilor, eu nu mai sunt tânăr, dar vin la primărie ca tu să vrei să revii în Chișinău – în vacanță sau pentru totdeauna. Să nu-ți fie rușine să aduci aici prietenii din Bacelona și din București, din China sau de pe Instagram.

Sociologii spun că și în acest an rata de participare la alegeri, din cauza blabla-urilor, va fi foarte mică, pentru că foarte mulți tineri nu vor să iasă la vot. Și au tot dreptul, dar iată că există o problemă: acest oraș nu este despre trecut. În trecut nimic bun nu este, Chișinăul este despre azi și despre vibe-ul de mâine.

Voi alegeți ce fel de insta sau fb story vom avea mâine la Chișinău J”.

-----

Dumitru Țîra a studiat jurisprudența la USM și economia la ASEM, unde a făcut și masterat în administrarea afacerilor. A lucrat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, unde a reprezentat Republica Moldova în relațiile cu Consiliul Europei, cu Uniunea Europeană, iar în ultimii ani a fost director politic pentru colaborarea țării noastre în regiunea Europei Centrale, Europei de Sud-Est, bazinul Mării Negre și GUAM.

A creat și condus grupul de presă Publika până în 2013, iar în 2014 a construit grupul Realitatea. În total a construit două televiziuni, două radiouri și 14 portaluri de știri, prin asta oferind mai mult de 600 de locuri de muncă.  A reușit să creeze un parteneriat între CNN și prima televiziune de știri din Moldova , iar în 2018 a scris Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale. Din 2017 este membru din partea societății civile al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate.

A refuzat de două ori funcția de ambasador, inclusiv la ONU, fiind prea ocupat la Ministerul de Externe și a fost director politic în 5 preșidenții ale Republicii Moldova la organizații regionale.

Pentru sârguința și efortul de aderare ale Republicii Moldova la sistemul preferențial de comerț cu UE – GSP Plus, a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar pentru coordonarea reformei organizației Inițiativa Central Europeană, a fost decorat la nivel internațional cu medalia de onoare a ICE.

Pentru mai multe informații despre programul electoral și candidatul Dumitru Țîra, accesați link-ul http://dumitrutira.md sau pagina de Facebook „Zâmbește, e gratis”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.4586%
USD USD 17.5802 0.7103%
RUB RUB 0.2745 0.7339%
RON RON 4.0546 0.3962%
UAH UAH 0.7255 1.7104%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile