Logo Realitatea.md

Coșmarul moldovenilor din Spania a luat sfârșit! 17 din cei 26 de cetăţeni exploataţi au fost repatriaţi

29 Octombrie 2018, 06:55 // Societate

17 din cei 26 de moldoveni exploatați în scop de muncă, în domeniul agriculturii, pe teritoriul Spaniei, au fost repatriați în Republica Moldova. Aceștia au fost întâmpinați de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și reprezentanții Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova (OIM). 

Foto: igp.gov.md

Ceilalți 9 cetățeni aflați pe teritoriul Spaniei, se află în siguranță și la moment colaborează cu organele competente din Spania.

Menționăm că repatrierea a avut loc cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova (OIM), Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Interne și Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Spaniei.

Începând cu apariția primelor informații, privind cazul cetățenilor moldoveni aflați în dificultate în regiunea spaniolă Albacete, Ambasada Republicii Moldova la Madrid a întreprins o serie de acțiuni pentru acordarea ajutorului plenar acestora. Astfel, au fost notificate autoritățile spaniole, agentul consular s-a deplasat la fața locului, misiunea a asigurat cetățenii moldoveni cu produse de primă necesitate și a mijlocit contactele cu forțele de ordine, precum și în toate acțiunile legate de identificarea unui loc de cazare temporară și în final repatrierea acestora în Republica Moldova.

În urma depunerii depozițiilor și finalizării procesului de judecată, care a avut loc la finele săptămânii curente, cu sprijinul OIM au fost achiziționate biletele de călătorie cu avionul spre Chișinău prin Istanbul, iar Consulatul Republicii Moldova la Istanbul a acordat toată asistența necesară cetățenilor moldoveni pe perioada escalei.

VEZI ȘI:

Am venit la câștig și am dat de belea... Poliția s-a sesizat pe cazul moldovenilor, care ar fi exploatați la muncă în Spania (VIDEO)

(video) Ministerul de Externe comentează cazul celor 26 de moldoveni care ar fi exploatați prin muncă în Spania

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.0000%
USD USD 18.0329 0.0000%
RUB RUB 0.2785 0.0000%
RON RON 4.2187 0.0000%
UAH UAH 0.6843 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile