Logo Realitatea.md

Codreanu, la trei grădinițe de la Botanica. Care sunt rezultatele verificărilor (FOTO)

22 Octombrie 2018, 15:38 // Societate

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat câteva grădiniţe din sectorul Botanica al capitalei. Este vorba de Grădiniţa – creşă nr. 180, unde un grup de părinţi l-au sesizat despre faptul că în două grupe temperatura este sub limita admisibilă, şi de instituţiile de educaţie timpurie nr. 44 şi nr. 112, unde s-a efectuat sau continuă lucrările de reparaţie pentru redeschiderea noilor grupe.

Potrivit lui Ion Musteaţă, şef al Direcţiei educaţie, tineret şi sport din sectorul Botanica, în Grădiniţa nr. 180 sistemul de încălzire din interiorul instituţiei este învechit şi pentru anul viitor vor fi solicitate surse financiare pentru reparaţia acestuia. Pentru a soluţiona problema şi a asigura încălzirea clădirii, primarul interimar a propus ca în perioada imediat următoare să fie schimbate geamurile în grupele respective. Ruslan Codreanu a cerut ca lucrările de schimbare a geamurilor să fie efectuate în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a nu periclita sistemul educaţional.

În acelaşi timp, primarul de Chişinău a verificat lucrările de reparaţie efectuate în grădiniţa nr. 44. Prin intermediul Fondului de investiţii sociale din Moldova, cu suportul financiar al Guvernului României, dar şi cu surse alocate din bugetul municipal, în instituţia de educaţie timpurie s-au efectuat lucrări de reparaţie pentru redeschiderea unor noi grupe. Deşi lucrările au fost finalizate, grupele de copii nu au fost încă deschise, din lipsa educatorilor.

În cazul grădiniţei nr. 112, prin dispoziţia primarului general interimar în luna august curent au fost alocate surse financiare pentru reparaţia acoperişului unui boc de studii, dar şi reabilitarea unor grupe de copii. Lucrările se desfăşoară conform graficului, iar pe parcursul săptămânii antreprenorul va finaliza lucrările de reabilitare a acoperişului. În interior, continuă lucrările de reparaţie, care se vor încheia până la sfârşitul lunii noiembrie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile