Logo Realitatea.md

Codreanu a dispus anchetă de serviciu privind reconstrucţia sediului Societăţii Invalizilor din Moldova, după ce a fost în inspecție (FOTO)

24 Octombrie 2018, 16:13 // Societate

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a dispus crearea unei comisii de anchetă privind executarea lucrărilor de reparaţie a imobilului din str. Cojocarilor, 9, sediul Societăţii Invalizilor din Republica Moldova.

Imobilul dat este monument de arhitectură de importanţă locală, introdus în registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău şi aparţine administraţiei publice locale. Încă în luna februarie 2018, ÎM „Direcţia construcţii capitale” a obţinut autorizaţie de construire pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a imobilului. Antreprenorul obiectivului a demontat acoperişul vechi, iar, până la ora actuală, alt acoperiş nu a fost instalat.

Fiind sesizat de către reprezentanţii Societăţii Invalizilor din Republica Moldova, Ruslan Codreanu a inspectat şantierul din str. Cojocarilor, 9. Acesta a fost informat că lucrările se desfăşoară în ritm foarte lent, iar pe şantier abia în ultimele zile au venit câţiva muncitori. Pe parcursul anului imobilul a fost descoperit, iar în urma ploilor a fost afectată întreaga clădire. Chiar şi pentru exploatarea încăperilor de la parter, este necesară reparaţia acestora.

„Este o dovadă clară de gestionare iresponsabilă a patrimoniului municipal, dar şi a surselor financiare. Voi dispune crearea unei comisii de anchetă care să examineze cazul şi să stabilească cine se face vinovat de situaţia creată şi aici vorbim, în primul rând, de responsabilitatea factorilor de decizie din cadrul ÎM „Direcţia construcţii capitale", care sunt beneficiarii proiectului”, a subliniat primarul interimar.

Ruslan Codreanu consideră că pentru a menţine imobilul dat, urmează a fi identificate resurse financiare pentru executarea lucrărilor de reconstrucţie a clădirii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile