Logo Realitatea.md

Comercianții au protestat în fața Pieței Centrale din Chișinău pe motiv că nu li se permite să activeze (FOTO)

16 Mai 2020, 12:36 // Societate

Mai mulți comercianți care activează la Piața Centrală din Chișinău au organizat, sâmbătă dimineață, un nou protest. Oamenii au cerut deschiderea piețelor, ca să poată să muncească pentru a-și câștiga existența.


Foto: Ilian Cașu/Facebook

Consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, organizatorul protestului, consideră că vânzătorii din piețe sunt discriminați în condițiile în care magazinele, care sunt spații închise, sunt lăsate să lucreze.  El a mai spus că nu toți deținătorii de patentă au primit îndemnizația unică de la stat, dar și cei care au primit-o nu pot să trăiască cu 2775 pe de lei.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesajul: „Voi aveți salarii, noi murim de foame!”, „Lăsați-ne să muncim, copiii cer mâncare”.

Înainte de începerea protestului, participanții s-au înregistrat pe o listă. Inițial la manifestație s-au adunat peste 80 de persoane, dar au fost rugate să rămână doar 50. Ceilalți au fost rugați să plece pentru a nu încălca prevederea care interzice adunarea la întruniri în grupuri mai mari de 50 de oameni. Organizatorii le-au spus participanților să respecte distanța socială și să poarte măsuri de protecție.

Amintim că, piețele din Chișinău s-au închis în luna martie, odată cu instituirea stării de urgență în țară, care printre altele a expirat ieri. De la începutul aceste săptămâni, Comisia pentru Situații Excepționale a permis redeschiderea piețelor în alte localități decât Chișinău și Bălți. Comisia națională, extraordinară pentru sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a emis o dispoziției prin care piețele din Chișinău și Bălți vor rămâne închise până pe data de 31 mai.

Foto: Ilian Cașu/Facebook

Citeste tot despre: comercianți, Piaţa Centrală, protest
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile