Logo Realitatea.md

Compania aeriană „Fly One”, lansată oficial în Republica Moldova! Vor oferi bilete low-cost pentru destinații noi (VIDEO)

23 Mai 2016, 10:37 // Economie

Compania aeriană „Fly One” a fost lansată oficial astăzi în Republica Moldova. Reprezentanții companiei susțin că vor oferi, începând cu luna iunie, bilete low-cost pentru rutele regulate spre 9 destinații din Europa și Rusia ca Verona, Parma, Londra, Dublin, Lisabona, Barcelona, Moscova, St. Petersburg, Voronej. 

Directorul general al companiei „Fly One”, Nicu Berla, a declarat că aceasta a fost concepută încă în anul 2015, are specialişti cu experiență în domeniu de mai mulți ani și un capital sută la sută privat care vizează în principal transportul de pasageri.

„Inițial, Fly One presta servicii Cabin Crew și Flight Crew la bordul aeronavelor pentru ca mai apoi, să fie luată o decizie de fondare a unei companii aeriene. Astfel, Fly One vine pe piață cu o alternativă de zbor sigură, confortabilă şi accesibilă ca preț, către cele mai importante destinații din Europa și Rusia. Până în prezent au fost efectuate deja până la 10 zboruri în Antalya și Heraklion”, a explicat Berla.

Potrivit lui, pentru desfășurarea activității de transport aerian a pasagerilor, Fly One dispune de două aeronave moderne de tip Airbus A320, iar în caz de necesitate, se poate apela și la o navă de rezervă. Directorul companiei spune că până anul viitor intenționează să opereze cu patru nave aeriene.

„La 23 iunie vom lansa o destinație nouă pentru moldoveni spre Parma, Italia. Prețul unui bilet va fi de la 50 de euro. La 21 iunie, vom lansa cursa spre Sankt-Petersburg, iar prețul va fi de la 70 de euro. Pe parcursul lunii iunie vor fi lansate mai multe curse cu destinații noi”, a precizat Berla.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, compania Fly One SRL a fost fondată de Maria Cebotari, care potrivit anticorupție.md, deține o cotă de participare de 40%. Această informație ar fi trecută și în declarația de avere a soțului acesteia, ministrul Justiției Vladimir Cebotari. Alte 40% din SRL le deţine Tudor Carabadjac, iar Nicu-Adrian Berla din România, a contribuit în afacere cu 20%. Acesta este și unul dintre acţionarii companiei Fly Level, specializată în cursuri de pilotaj şi formarea însoţitorilor de bord. Informația a fost confirmată astăzi de către directorul general al companiei.

Fly One SRL îşi are sediul pe bulevardul Dacia 80/3 din Chişinău și un capital social de 5 milioane lei.  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile