Logo Realitatea.md

Compania italiană CEO Industrie Celtex intenționează să investească în Republica Moldova! Va produce hârtie igienică

12 Septembrie 2017, 10:43 // Economie

Membrii grupului CEO Industrie Celtex din Italia, condus de Andrea Bernacchi, președinte fondator, au discutat cu conducerea de la Ministerul Economiei și Infrastructurii despre oportunitățile de investiții în Republica Moldova.

Foto: ziare.com

Părțile au discutat climatic investițional și oportunitățile oferite de cele șapte Zone Economice Libere și 11 subzone ale Republicii Moldova pentru agenți economici rezidenți acestor platforme.

Daniele Mamoli, director pentru exporturi al Industrie Celtex Export Director a menționat că intenționează să investească în Republica Moldova, prin deschiderea unei fabrica de producere a hârtiei igienice si produselor conexe, orientate spre export. Fabrica ar urma să fie deschisă în zona economică liberă  ZAL PP Otaci-Business, cu o investiție inițială de 3-4 milioane euro.

De asemenea, Daniele Mamoli a accentuat că Grupul Industrie Celtex este unul din cei mai mari din lume în domeniul producerii si prelucrării hârtiei, producerea utilajului medical si a domeniilor conexe. Cifra de afaceri anuala fiind de 200 milioane EUR.

Viceministrul Vitalie Iurcu a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea unui mediu favorabil pentru activitatea investitorilor și a salutat inițiativa de a investi în țara noastră, menționând că compania italiană poate beneficia de condiții preferențiale oferite de zonele economice libere acordate investitorilor pe aceste platforme.

Grupul CEO INDUSTRIE CELTEX cuprinde mai multe companii, ca Cartiera San Lorenzo, Celtex France, Cartiera Pratolungo, Parcul fotovoltaic din Montecarlo, Toscofibra, RosaUp, Punta Punta System, Tissu, Trend Ubimaior, și Grupul Hecatec din Germania. Domeniul de activitate fiind producerea și comercializarea obiectelor igienice, instrumente medicale, logistică. Cifra de afaceri anuală –200 milioane EUR.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6952 -0.1120%
USD USD 16.8672 -0.3321%
RUB RUB 0.2980 -0.2677%
RON RON 4.4405 -0.3322%
UAH UAH 0.5855 -0.4082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile