Logo Realitatea.md

Concluzie după ședința de judecată în dosarul ”Chirtoacă”: Pisica nu are nicio treabă cu parcările (VIDEO)

30 Martie 2018, 18:19 // Societate

O nouă ședință de judecată a avut loc azi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. După ședință, Dorin Chirtoacă a declarat jurnaliștilor că astăzi a fost audiat repetat Igor Gamrețchi, fostul șef al Direcției municipale de Transport. Concluzia de astăzi este că s-a clarificat lucrurile referitor la pisica care apărea în imaginile postate pe pagina de Facebook a lui Dorin Chirtoacă.

Foto: Facebook

„Deja mai multe ședințe la rând este audiat martorul (între ghilimele) Gamrețchi. Cel puțin ne-am lămurit că pisica nu mai are nicio treabă cu parcările, lucrul acesta a rezultat clar și din depoziții. După care au urmat diferite acuzații, contradicții, lucruri care nu se referă la urmărirea penală, încurcarea în propriile afirmații și minciuni. Mergem până în pânzele albe pentru a scoate la suprafață toate minciunile”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că liderul PL, Mihai Ghimpu, a vorbit anterior în cadrul unei conferințe de presă că una din probele în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă ar fi motanul Șurik. Potrivit lui, dosarul ar fi unul politic și probele prezentate nu sunt credibile, astfel încât printre acestea se numără și o fotografie în care acesta apare cu un motan în brațe. Același motan apare într-o fotografie a nepotului lui Igor Gamrețchi ce locuiește în Germania.

Motanul Șurik din Germania, prezentat drept probă în dosarul Chirtoacă?! Ghimpu oferă detalii (VIDEO)

Dorin Chirtoacă este învinuit în două dosare penale: unul pentru trafic de influență și corupție privind problema „parcărilor cu plată din Chișinău” și altul pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptul că „ar fi împărțit” milioane de lei din bugetul municipal, cauzând un prejudiciu de proporții. În ambele cazuri, Dorin Chirtoacă se declară nevinovat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile