Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Condoleanţe poporului portughez din partea Guvernului și Președinției Republicii Moldova

19 Iunie 2017, 11:18 // Actualitate

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și Prim-ministrul Pavel Filip au adresat câte un mesaj de condoleanţe poporului portughez în urma incendiilor devastatoare care au cuprinsa țara și ca urmare zeci de oameni și-au pierdut viața.

„Suntem profund întristaţi că un asemenea eveniment a distrus vieți nevinovate, a separat familii și a lăsat urme adânci în sufletele supraviețuitorilor”, se spune în mesajul semnat de Prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a exprimat atât din numele Guvernului Republicii Moldova, cât şi al său personal, sincere sentimente de solidaritate cu poporul portughez şi a transmis condoleanțe rudelor celor decedați și recuperare grabnică celor răniți și afectați de incendii și de urmările acestora.

Mesajul Președintelui Igor Dodon

„Vestea despre incendiile devastatoare de vegetație care au lovit Republica Portugheză a zguduit întreaga lume. Suntem profund întristați că au avut de suferit familii nevinovate, înregistrîndu-se numeroase pierderi de vieți omenești și răniți.

În aceste clipe când natura s-a dezlănțuit asupra oamenilor, în numele Republicii Moldova și al meu personal, aș vrea să adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate, cuvinte de încurajare victimelor, dar și gânduri bune pentru o recuperare grabnică celor răniți”.

Conform ultimelor date anunţate de Guvernul portughez, bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei a crescut la 57 de morţi şi aproximativ 60 de răniţi.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)