Logo Realitatea.md

Conferință de presă Trump-Putin: “Discuțiile au fost reușite. Este un foarte bun început” (VIDEO)

16 Iulie 2018, 20:11 // În lume

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat luni drept "reuşite" şi "utile" discuţiile purtate cu omologul său american Donald Trump, în conferinţa de presă comună de după întâlnirea celor doi lideri desfăşurată la Helsinki, relatează Reuters. 

Președintele american Donald Trump a caracterizat discuția tete-a-tete pe care a avut-o luni cu Vladimir Putin la Helsinki drept un “foarte bun început”, scrie AFP.

Preşedinţii din Statele Unite şi Rusia, Donald Trump şi Vladimir Putin, au convenit să intensifice eforturile pentru combaterea terorismului.

"Am discutat şi despre mizeria terorismului radical islamic de pe urma căruia Rusia şi Statele Unite au avut de suferit. Vom menţine comunicarea între agenţiile de securitate pentru a combate această ameninţare mondială", a declarat Donald Trump, citat de agenţia Reuters.

"Am discutat pe larg şi despre criza din Siria. Cooperarea între ţările noastre are potenţialul de a salva sute de mii de vieţi. Am transmis clar că nu voi permite Iranului să profite de pe urma campaniei de succes împotriva reţelei teroriste Stat Islamic", a precizat Donald Trump.

Donald Trump: Întâlnirea cu Vladimir Putin este "un bun început"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că întâlnirea cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, s-a defăşurat "foarte bine" şi este "un bun început".

"Am avut un dialog direct, deschis, profund productiv. S-a desfăşurat foarte bine", a declarat Donald Trump, catalogând întrevederea cu Vladimir Putin drept "un bun început".

"Dezacordurile între ţările noastre sunt cunoscute, iar eu şi preşedintele Putin am discutat pe larg astăzi despre aceste lucruri. Relaţiile noastre nu am mai fost niciodată mai proaste decât acum. Dar situaţia a început să se schimbe de acum patru ore. Chiar şi în timpul tensiunilor Războiului Rece, când lumea arăta cu mult diferit comparativ cu situaţia de acum, Rusia şi Statele Unite au putut menţine un dialog puternic", a adăugat Trump.

Liderul de la Casa Albă a explicat că a abordat în cursul întrevederii problema ingerinţelor ruse în scrutinul din SUA. "Am simţit că mesajul trebuie transmis cel mai bine personal, am vorbit mult despre asta", a spus Trump, fără a oferi detalii.

Donald Trump a subliniat că investigaţia privind ingerinţele ruse a afectat relaţiile între "cele mai mari puteri nucleare din lume", reiterând că echipa sa de campanie electorală nu a avut "niciun contact" cu Moscova.

"Proliferarea nucleară, stoparea acesteia reprezintă cel mai mai important lucru", a insistat Donald Trump.

La rândul său, Vladimir Putin a catalogat "absurde" acuzaţiile privind ingerinţele electorale ruse. "Procurorul special american Robert Mueller poate utiliza un tratat bilateral prin care să facă o solicitare, iar noi îi vom interoga pe indivizii suspectaţi de implicare în infracţiuni", a spus Putin, referindu-se la ancheta din Statele Unite privind ingerinţele Moscovei.

Amintim că un protestatar a fost scos cu forţa de la conferinţa de presă susţinută de cei doi lideri. 

Sursa: Mediafax

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6502 0.0000%
USD USD 17.2491 0.0000%
RUB RUB 0.2705 0.0000%
RON RON 4.1319 0.0000%
UAH UAH 0.6338 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile