Logo Realitatea.md

CONFIRMAT! Maia Sandu este candidatul unic susținut de PAS, PPDA și PLDM la Președinție

12 Octombrie 2016, 16:50 // Politica

Maia Sandu este candidatul comun susținut de PAS, PPDA și PLDM la funcția de președinte al Republicii Moldova. Decizia a fost luată astăzi în cadrul unei întrevederi a reprezentanților celor trei formațiuni politice. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către președintele liberal-democrat Viorel Cibotaru.

Viorel Cibotaru a menționat că astăzi au făcut cunoștință cu rezultatele cel de-al doilea sondaj de opinie, în funcție de rezultatele căruia cele trei partide au convenit să stabilească numele candidatului unic, dar a preferat să nu ofere și date privind rezultatele acestuia. „Nu vreau să vorbesc despre rezultatele sondajului. Așa am convenit și treubie să fie o discreție”, a spus Cibotaru.

Cu toate acestea, Viorel Cibotaru a precizat că va aduce la cunoștința Biroului Politic al PLDM și, eventual, al Consiliului Politic Național al formațiunii, rezultatele consultărilor în format trilateral, pentru a lua o decizie finală a partidului privind susținerea candidatului desemnat.

„Acum, când s-a luat această decizie, urmează partea formală, dar foarte importantă. Pentru că nu pot eu de unul singur să iau această decizie că PLDM o susține pe Maia Sandu”, a mai spus Viorel Cibotaru.

Realitatea.md a încercat să confirme informația de la Andrei Năstase. Acesta însă nu a răspuns la telefon. Totodată, șefa serviciului de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, Anastasia Taburceanu, a spus că nu cunoaște despre o asemenea decizie, menționând doar că astăzi Fundația Conrad-Adenauer urma să prezinte rezultatul sondajului realizat.

Realitatea.md amintește că ieri Biroul Politic al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” a emis o declarație prin care a menționat că dacă până la ora 14:00 a zilei de 13 octombrie formațiunile nu vor accepta înaintarea lui Andrei Năstase în calitate de candidat unic, PAS revenindu-i dreptul de a înainta primul-ministru, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”. Asta chiar dacă anterior Biroul Politic al PAS a emis o declarație că Maia Sandu se va retrage dacă în cel de-al doilea sondaj, va avea rezultate mai mici decât Andrei Năstase.

Ulterior, printr-o postare pe Facebook, Maia Sandu a îndemnat la calm și luarea unor decizii reaționale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4127 -0.5302%
USD USD 18.1955 0.0682%
RUB RUB 0.2829 0.4973%
RON RON 4.3173 -0.6764%
UAH UAH 0.6882 0.1601%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile