Logo Realitatea.md

Confuzie în PLDM: Un preşedinte de raion anunţă că părăseşte partidul. Partidul spune că l-a exclus acum un an

05 Iunie 2014, 18:59 // Politica

Președintele raionului Comrat, Ivan Sarî, a anunțat astăzi că nu se mai identifică cu Partidul Liberal Democrat din Moldova pe motiv că organizația teritorială a PLDM a fost implicată în organizarea dezordinelor de la ședința Adunării Populare a Găgăuziei din 3 iunie. De cealaltă parte, liberal-democrații vin cu o precizare și spune că „persoana în cauză a fost exclusă din formaţiune încă acum un an, pentru încălcarea statutului PLDM”.

captură: youtube.com

Sarî a acordat astăzi un interviu pentru portalul gagauzinfo.md în care a declarat că „din acest moment nu se mai consideră membru al PLDM”, invocând mai multe motive. Acesta a învinuit formațiunea de încălcarea programului și statutului, exprimate prin înlocuirea direcției de dezvoltare a Republicii Moldova, încălcarea Constituției prin nerespectarea neutralității și intenției de aderare la NATO. La fel, acesta a învinuit PLDM-ul de tentativa unei lovituri de stat în UTA Găgăuzia.

Partidul Liberal Democrat însă, susține că Ivan Sarî nu putea să părăsească astăzi formațiunea, din simplul motiv că a fost exclus încă acum un an, pentru încălcarea statutului PLDM. „De asemenea, Ivan Sarî a fost obligat să depună şi mandatul de consilier din partea PLDM în Consiliul Municipal Comrat”, se meționează în precizarea liberal-democraților.

„Considerăm că difuzarea la moment a unor asemenea informaţii este făcută cu rea-voinţă pentru a induce în eroare opinia publică şi a denigra imaginea partidului. Facem apel la corectitudine şi la o reflectare obiectivă a unor astfel de situaţii”, se mai menționează în precizarea PLDM la subiect.

În aceste condiții plecarea lui Sarî din PLDM este una cel puțin una stranie. Mai ales în contextul în care, acum doi ani, în iulie 2012, presa a scris că acesta a fost demis din funcția de consilier liberal-democrat pe motiv că din cauza călătoriilor îndelungate în străinătate, nu-și exercita atribuțiile de serviciu. Încă peste un an, în iulie 2013, mass-media a scris că Ivan Sarî, din partea PLDM, a fost ales în funcția de președinte al raionului Comrat.

Potrivit politik.md, în ultima săptămână alţi doi consilieri raionali, membri PLDM, au părăsit fracţiunea. Este vorba despre consilierul raională din Cahul, Tatiana Sredenco, şi consilierul raional din Cimișlia, Sergiu Volcovschii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile