Logo Realitatea.md

Congressman american, la Chișinău: Moldova va beneficia și în continuare de sprijinul SUA, dar cu anumite condiții

17 August 2015, 15:12 // Actualitate

Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Statelor Unite, cu condiția continuării reformelor și ameliorării situației din sfera financiar-economică și din sistemul judecătoresc. Asigurările vin din partea congressman-ului american Steve Chabot, președinte al Comisiei pentru Businessul Mic și membru al Comisiei pentru Relații Externe în Camera Reprezentanților, primit astăzi de președintele Nicolae Timofti.

foto: presedinte.md

„Vizita mea este parte a unui turneu care cuprinde Republica Moldova, Letonia, Ungaria și Estonia. Faptul că am început șirul vizitelor cu țara Dumneavoastră arată atenția deosebită și susținerea pe care SUA o acordă Moldovei în parcursul său european”, a spus Steve Chabot în cadrul întrevederii cu șeful statului.

Nicolae Timofti a apreciat susținerea Statelor Unite pentru dezvoltarea Republicii Moldova, inclusiv în continuarea parcursului nostru european și a mulțumit oficialului american pentru implementarea cu succes a Programului Compact, în rezultatul căruia au fost construite drumuri și sisteme de irigare. Președintele și-a exprimat speranța că programul Compact va avea continuitate în Republica Moldova.

Un alt aspect abordat în cadrul întrevederii a fost importanța independenței energetice a Republicii Moldova față de Federația Rusă. În acest context, șeful statului a menționat necesitatea continuării lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Chișinău, cu sprijinul României și al Uniunii Europene.

Foto: presedinte.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.0986 -0.3491%
USD USD 17.6421 -0.2392%
RUB RUB 0.2766 -0.6109%
RON RON 3.9935 -0.6221%
UAH UAH 0.7232 0.0692%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile