Logo Realitatea.md

Constantin Becciev, în câștig în litigiul cu „Apă-Canal” Chișinău. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe

13 Iunie 2017, 17:01 // Societate

Constantin Becciev a fost demis, totuși, ilegal din funcție. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut astăzi, 13 iunie, hotărârea din februarie 2017 a Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, în dosarul privind litigiul cu „Apă-Canal” Chișinău, potrivit căreia, Becciev a fost restabilit în funcție.

„Am avut câștig de cauză”, a declarat avocatul Oleg Efrim pentru Realitatea.md.

Totodată, contactată de echipa noastră, Veronica Herța a precizat că nu știa de rezultatul ședinței de judecată la apel, dar chiar și în acest context, nu se simte influențată făcând referire la decizia Adunării generale a „Apă-Canal” Chișinău, care mai întâi, a făcut cunoștință cu hotărârea primei instanțe, prin care Constantin Becciev a fost restabilit în funcție; l-a restabilit în fotoliul de șef, însă ținând cont de solicitarea Procuraturii Anticorupție, a votat suspendarea lui Constantin Becciev din funcție, numind-o înapoi în conducere, până la luarea unei altei decizii a Adunării.

Lupta pentru șefia „Apă-Canal” Chișinău continuă! Veronica Herța rămâne la conducere, în urma deciziei Adunării generale a întreprinderii – DOC

Realitatea.md amintește că, în ianuarie 2017, Constantin Becciev a atacat în instanță decizia prin care a fost destituit din funcție. Totuși, acesta nu s-a prezentat la nicio ședință de judecată.

În urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI). 

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către directorul tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău.

Citește și:

Ultimă oră! Constantin Becciev, fostul director al „Apă-Canal” Chișinău, a fost RESTABILIT în funcție – VIDEO

În vizită la „Apă-Canal” Chișinău! Constantin Becciev a semnat un ordin prin care a concediat actualul director al întreprinderii – VIDEO, DOC

rocuratura Anticorupție cere suspendarea lui Becciev din funcția de șef al „Apă-Canal”, la o zi după ce a fost restabilit - DOC

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1921 0.4579%
USD USD 17.4521 0.2130%
RUB RUB 0.2364 -0.1267%
RON RON 4.3476 0.4482%
UAH UAH 0.6167 0.0324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile