Logo Realitatea.md

Copilul tău are o bicicletă? Inspectorii de patrulare au o serie de sfaturi importante pentru el! (FOTO)

12 Octombrie 2017, 15:34 // Societate

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) au mers în mai multe instituții de învățământ din țară, unde au desfășurat lecții de educație rutieră și instruiri practice pe biciclete.

După ce li s-au explicat regulile de circulație pe care trebuie să le aplice pentru a fi în siguranță, copiii au avut ocazia să le pună în practică în cadrul unui orășel rutier special amenajat.

Foto: INP

Elevii au fost receptivi la lucurile pe care le-au fost explicate de ofițerii de patrulare și au demonstrat că pot fi foarte responsabili. Activitățile au avut loc în cadrul acţiunilor cu genericul „Săptămîna siguranţei rutiere” și au drept scop prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere.

Totodată, pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici:

• să circule numai pe trotuare;
• să traverseze strada numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat corespunzător;
• acolo unde nu există amenajate trotuare să se deplaseze doar pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora;
• să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice;
• să nu se angajeze în traversarea strada în fugă, prin faţa sau spatele mașinii staţionate, ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
• să respecte semnificaţia indicatoarelor şi să-şi sporească atenţia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)