Logo Realitatea.md

Coreea de Nord promite luarea măsurilor severe împotriva SUA. Amenință cu testarea noii bombe cu HIDROGEN în Oceanul Pacific

22 Septembrie 2017, 10:21 // În lume

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, citate de Reuters.

Foto: News.ro

După ce a fost întrebat de reporteri în New York la ce se referea liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în momentul în care a ameninţat într-o declaraţie anterioară cu luarea unor ”contra-măsuri de cel mai înalt nivel din istorie” împotriva SUA, Ri a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen.

Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaşte cu exactitate „opiniile” liderului Kim Jong-Un în privinţa acestei chestiuni.

Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare „contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în faţa ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump, scrie Mediafax.

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat marţi, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigaşă” de a ameninţa Statele Unite.

„Remarcile sale m-au convins, mai degrabă decât să mă înspăimânte sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este corect şi că este cel pe care trebuie să-l urmez până la capăt”, a afirmat Kim în cadrul unei declaraţii făcute publice de agenţia de ştiri KCNA.

„Ca bărbat din Republica Populară Democrată Coreeană şi în numele demnităţii şi onoarei statului şi poporului meu, şi din partea mea însăşi, îl voi face pe cel ce deţine prerogativele comenzii supreme ale Statelor Unite să plătească scump pentru discursul său”, a adăugat liderul nord-coreean.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile