Logo Realitatea.md

Coșmarul unui importator chinez de vinuri moldovenești. A primit un lot cu 15 mii de sticle de vin înghețat (FOTO)

07 August 2018, 17:05 // Societate

Un container cu 15 mii de sticle de vin premium din Republica Moldova a ajuns înghețat în Beijing, China, cel mai probabil, din cauza unei erori la transportare în refrigerator.

Foto: finewine.md

Potrivit responsabililor de exportul celor 15 mii de sticle, cauza celor întâmplate ar fi faptul că, în loc să fie livrate la +12 gradele Celsius, sticlele au ajuns înghețate la o temperatură de -17 grade Celsius, scrie finewine.md.

Drama i s-a întâmplat lui Min Cho - un importator de vinuri moldovenești din China. Chiar dacă importatorul din China nu a avut nicio vină în acest caz, el a publicat un mesaj emoționant pe Facebook, în care își cere iertare pentru acest caz.

„Unele lucruri mai bine să rămâne nespuse, altele trebuie auzite… 15 000 de sticle de vin. Unele sunt considerate cele mai bune din Moldova. Recolte începând cu anul 2014, cu o cantitate foarte limitată, de doar câteva sute de sticle… au fost declarate de CIQ complet deteriorate în timpul transportului. Acest container refrigerat a fost efortul meu suplimentar de a aduce și a oferi clienților noștri cele mai bune vinuri din Moldova. A fost o experiență emoțională pentru mine. Și sunt sigur că este pentru mulți care au fost implicați. Pentru toți acei oameni care au participat la crearea acestor vinuri minunate.

Îmi pare rău… aveți scuzele mele cele mai profunde. Nu numai viticultorii, ci și doamnele care au ales acești struguri cu mâna… domnii care au lucrat în câmp… și oamenii de la liniile de îmbuteliere… ei au făcut aceste vinuri … nu numai vinificatorul. A fost Moldova… Fiecare dintre aceste sticle ar fi trebuit să dăruiască un zâmbet și o experiență de neuitat aici, în China. O impresie de neuitat a Moldovei… pe care o aveam în fiecare pahar de vin moldovenesc… Aceasta a fost responsabilitatea mea… pe care nu am putut s-o îndeplinesc. Încă o dată, aveți scuzele mele sincere”, a scris pe Facebook importatorul chinez.

Continuarea aritcolului o găsiți AICI.

Citeste tot despre: China, container, înghețat, mesaj, sticle, vin
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.4515%
USD USD 17.0729 0.0926%
RUB RUB 0.2568 2.1074%
RON RON 4.1402 0.3588%
UAH UAH 0.6145 0.2447%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile