Logo Realitatea.md

UPDATE: 15 camioane, blocate la Soroca din cauza viscolului. În unul din ele se afla o mamă cu trei copii (FOTO, VIDEO)

18 Martie 2018, 14:39 // Actualitate

UPDATE ORA 00:00 15 camioane au rămas blocate în apropierea s. Tătărăuca, r. Soroca, din cauza viscolului, iar în unul se afla o mamă cu trei copiii care a fost transportată la domiciliu. La moment, sunt împlicate autospeciale și se lucrează intensiv pentru deblocarea acestora.

Totodată, INP informează că se circulă cu dificultate pe porțiunea de drum de sub podul la calea ferată din Strășeni, din motiv că s-au ridicat apele din albia râului Bîc.

De asemenea, la autogara din or. Falești, ofițerii de patrulare stopează toate camioanele de mare tonaj pentru evitarea blocării sau derapării, acestea sunt parcate la o Stație Peco.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare activează la moment în mod sporit pe traseele naționale pentru prevenirea blocărilor și situațiilor de risc create de viscol.

UPDATE ORA 21:00 În această seară, în cadrul Centrului operațional de dirijare a situațiilor excepționale al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a fost creată Celula de criză în situații de urgență, în contextul condițiilor meteo dificile.

Astfel, vor activa reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu subdiviziunile acestuia - IGSU, IGP, INP, DTP, dar și din cadrul Ministerului Finanțelor, Ministerului Apărării, Serviciului Meteorologic de Stat, Primăriei municipiului Chișinău și furnizorii de energie electrică.

Decizia constituirii Celulei de criză, a fost luată în scopul monitorizării situației din țară și luării deciziilor necesare de intervenție, pentru ajutor cetățenilor în caz de necesitate. 

UPDATE ORA 20:00 Atenție șoferi! Ninge abundent, iar circulația devine tot mai îngreunată. Astfel, în Anenii Noi este restricționat transportul de mare tonaj ce se deplasează spre Căușeni, iar în Ștefan-Vodă sunt stopate camioanele ce se deplasează spre Chișinău.

La fel și în r. Soroca este restricționată deplasarea camioanelor pentru evitarea situațiilor accidentare. Angajații INP activează intensiv și însoțesc autospecialele pentru prelucrarea drumurilor cu material antiderapant. 

La această oră, dumuri blocate nu sunt. INP menționează că dacă vă aflați într-o situație de risc, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați numărul scurt 902.

UPDATE ORA 19:35 Primăria Chişinău informează că, la ora actuală, toate străzile și căile de acces din municipiul Chișinău sunt practicabile. Despre aceasta s-a menţionat în cadrul şedinţei comisiei situaţii excepţionale, convocată în această seară de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu. 

Autospeciale, mobilizate prin Chișinău și după miezul nopții. Silvia Radu: Vreau să fie orașul curat, înainte să se trezească lumea (FOTO, VIDEO)

UPDATE ORA 17:50 Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI colectate din teritoriu, către ora 16:00, mai rămânea deconectată de la energia electrică localitatea Cioc –Maidan din UTA Găgăuzia.

La lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 242 unități de tehnică cu 302 persoane, care au împrăștiat 1386 tone de material antiderapant.

Salvatorii și pompierii au intervenit în 4 situații de tractare și deblocare a mijloacelor de transport. Intervenția angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc pe drumuri locale din raionale Rezina, Șoldănești, Ungheni și Dubăsari.

În total, au fost deblocate 3 autoturisme și un camion ce transporta pâine. Mai mult, din cauza podurilor de gheață formate pe râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader Cosăuți și Soroca.

La lucrările de prevenire și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale în republică sunt antrenate forțele IGSU în componența a 123 de autospeciale cu 363 de angajați. 

UPDATE ORA 16:05 La moment, pe teritoriul țării activează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului cetățenilor, 63 de echipaje mobile și 126 inspectori de patrulare.

UPDATE ORA 15:48 Se circulă dificil pe drumul M1 Chișinău-Leușeni, ieșirea din oraș. Multe mașini cu cauciucuri de vară riscă să derapeze pe carosabil, iar mașinile de mare tonaj blochează traseul. Se intervine în regim de urgență.

Update: circulația va fi dirijată, până când sectorul de drum va fi deszăpezit și aplicat material antideparant. Mașinile mari blocate datorită neechipării corespunzătoare, primesc ajutor. Drumul M1 Chișinău-Leușeni, ieșirea din oraș. Se circulă cu dificultate. Multe mașini cu cauciucuri de vară, inclusiv automobilul accidentat. Mașini de tonaj mare, tot cu cauciucuri de vară, neechipate corespunzător - blochează circulația. Se intervine în regim de urgență.

Posted by Chiril Gaburici on 18 Martie 2018

UPDATE ORA 15:30 Strada Valul lui Vodă din Chișinău este închisă, mașinile și utilajele fiind în teren. 

Strada Vadul lui Vodă, închisă. Apelul pe care l-a făcut Silvia Radu către chișinăuieni (FOTO, VIDEO)

Cinci localități din raioanele Hîncești, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia au rămas fără energie electrică, pe fire depunându-se un strat de gheață după lapovița care a căzut în această noapte. Totodată, până acum, nu au fost înregistrate situații excepționale legate de condițiile climaterice, iar toate traseele din țară sunt practicabile.

Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maiorul Mihail Harabagiu, care a prezentat un raport amplu privind situația din țară, în cadrul ședinței convocate de premierul Pavel Filip.

Pentru răspândirea materialului antiderapant pe drumuri au fost utilizate peste 250 unități de tehnică. Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, porțiuni mai dificile pentru deplasarea transportului se înregistrează pe traseele Chișinău - Ungheni, în apropiere de localitatea Cornești, Bălți  - Fălești, în apropiere de localitatea Bocșa și Edineț – Otaci, în preajma orașului Otaci.

Condiții de iarnă la mijloc de martie! Sute de unități, antrenate la deszăpezirea şi combaterea lunecuşului

Condițiile de deplasare sunt monitorizate. Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că angajații săi sunt gata să intervină pentru a ajuta cetățenii, iar Inspectoratul General de Poliție conlucrează cu salvatorii și pompierii în acordarea asistenței necesare oamenilor care s-ar putea afla în impas.

Premierul a cerut ca Poliția Națională să monitorizeze tronsoanele de drumuri dificile și să intervină în caz de necesitate pentru a ajuta conducătorii auto. Mai mult, prim-ministrul a solicitat ca furnizorii de energie electrică să fie operativi în remedierea cazurilor de deconectare a energiei electrice, pentru ca oamenii să poată beneficia de curent.

Cum arată drumurile din țară la ora actuală (GALERIE FOTO)

Oficialul a cerut o comunicare eficientă între toate serviciile de gestionare situațiilor de criză, pentru ca oamenii să poată fi informați corect. În contextul codului galben de schimbare bruscă a vremii, cetățenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să evite deplasările pe traseele din țară.

Realitatea.md va actualiza știrea cu informații de ultimă oră. În caz de situații de risc, sunați la Serviciile de Urgență la telefoanele 901, 902 și 903!

CITEȘTE ȘI:

Șoferii s-au trezit cu mașinile blocate, după ce peste noapte s-a depus un strat de gheață (VIDEO)

Şedinţă de lucru, la Primăria Chișinău. Apelul pe care l-a făcut Silvia Radu, în această dimineață

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile