Logo Realitatea.md

Crima de la Puhăceni: Patru bărbați, care și-au înjunghiat și incendiat amicul anul trecut, trimiși în judecată

12 Aprilie 2018, 09:55 // Societate

Procuratura raionului Anenii Noi anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a patru locuitori ai satului Puhăceni: unul dintre care este acuzat de comiterea omorului intenţionat al unui consătean, iar ceilalţi trei - de favorizarea la comiterea infracţiunii.

Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit confecţionat artizanal, aplicându-i victimei o lovitură fixă în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

Sfârșit TRAGIC pentru un tânăr din Anenii Noi! A fost înjunghiat, ars și îngropat într-o grădină

De notat că, până a fi reţinut, individul, care a înjunghiat victima, a comis şi un „huliganism agravant” într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o tânără, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o, lovind-o cu o sticlă în regiunea capului.

Potrivit procurorilor, acesta a mai fost în conflict cu legea, fiind anterior condamnat la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Toţi patru inculpaţi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 44 de ani, şi-au recunoscut integral vina.

Dacă va fi găsit vinovat de omorul intenţionat al unei persoane şi huliganism agravant, unul dintre inculpaţi riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţie pe viaţă, iar complicii acestuia – până la 3 ani îchisoare pentru favorizarea infracţiunii. De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să achite şi cheltuieli judiciare de 8538 lei.

CITEȘTE ȘI:

A ars până în dimineață... Detalii terifiante despre tânărul din Anenii Noi, ucis și îngropat într-o grădină (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.9105 0.5915%
USD USD 16.6386 0.1499%
RUB RUB 0.2482 0.2019%
RON RON 4.0576 0.4481%
UAH UAH 0.5989 -0.9264%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile