Logo Realitatea.md

Cristina Țărnă, după ce și-a dat demisia din fruntea CNA: „Mă văd constrânsă să împărtășesc motivele reale” (DOC)

17 Octombrie 2017, 19:29 // Societate

După ce în presă au apărut informații, precum că Cristina Țărnă și-a dat demisia din funcția de vicedirector al Centrului Național Anticorupție (CNA), aceasta a venit cu o reacție prin intermediul unei rețele de socializare, unde a enumerat motivele reale pentru care pleacă din fruntea CNA.

Foto: Cristina Tarna via Facebook

„Este adevărat că mi-am depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al CNA. Directorul CNA, Viorel Chetraru, m-a rugat să avem mai întâi o discuție la acest subiect. Urmare a discuției, dumnealui mi-a înțeles motivele și a transmis cererea mea către Parlament. Țin să precizez că motivele invocate până acum în presă nu a fost nici veridice, nici complete. Prin urmare, pentru a evita să-mi fie atribuite motive speculante, mă văd constrânsă să împărtășesc motivele reale, chiar dacă o decizie pe marginea cererii mele de demisie încă nu a fost luată”, a scris Cristina Țărnă.

Astfel, printre motivele se regăsesc faptul că Agenției de recuperarea a Bunurilor Infracționale (ARBI) ar putea trece din subordinea CNA, în cea a Ministerului Finanțelor, fapt care ar duce la destabilizare.

Totodată, Cristina Țărnă s-a arătat nemulțumită de una din reformele pe care vrea să le implementeze Ministerul Justiției. „De ceva timp știam că Ministerul Justiției pregătește reformarea CNA, însă nu cunoșteam prea multe detalii. De curând, am aflat concepția noii reforme: CNA se va transforma în avocatul businessmanilor și se va ocupa doar de stabilirea contravențiilor de corupție mică și foarte mică. Comentarii sunt de prisos. Această viziune de reformă mi-a dat un motiv în plus pentru demisie”, a adăugat aceasta.

„În situația creată, în care viziunile pe care le împărtășesc nu sunt compatibile cu viziunile anunțate, nu văd rostul să rămân în această funcție. Țin să infirm speculațiile legate de interesul meu de a candida pentru alte funcții publice (ANI, ARBI) sau de a mă implica în activitate politică. Pentru moment, unicele mele intenții profesionale sunt legate de revenirea la activitatea de consultanță națională și internațională în domeniul de integritate și anticorupție”, a conchis Cristina Țărnă.

Mai multe aflați în documentul atașat de mai jos:

(Click pentru a face imaginea mai mare)

Sursa foto: Cristina Țărnă

Cristina Țărna a fost numită vicedirector al CNA în luna noiembrie 2013. 

Citeste tot despre: cerere de demisie, cna, Cristina Țărnă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile