Logo Realitatea.md

UPDATE: Cristina Țărnă, vicedirectorul CNA, și-a dat demisia. Parlamentul a confirmat!

17 Octombrie 2017, 15:15 // Societate

UPDATE: Direcția de comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova a confirmat recepționarea cererii de demisie semnată de Cristina Țărnă, scrie Deschide.md.

Vicedirectorul CNA, Cristina Țărnă, și-a dat demisia! Motivul aparent pe care se sprijină decizia a fost - potrivit unor surse apropiate ei - faptul că Guvernarea vrea să transforme Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din instituție subordonată Centrului Național Anticorupție (CNA) în autoritate independentă pe lângă Inspectoratul Fiscal de Stat (FISC). 

Or acest proiect - autorul căreia a fost Cristina Țărnă - e „unul de suflet” așa cum l-a numit chiar ea cu ocazii repetate.

Intenția de a părăsi fotoliul de conducere a CNA a fost anunțată de Țărnă încă la sfârșitul săptămânii trecute. Ce-i drept era o intenție strecurată într-o abundență de reproșuri aruncate în toate părțile cel mai probabil sub presiunea unor emoții aparent incrontrolabile – spun surse din cadrul CNA.

Formalizarea deciziei sale a fost bifată, însă, luni când a fost depusă o cerere scrisă în acest sens. Documentul a fost trimis ulterior la Parlament. „Vă rog să nu publicați această știre, pentru că eu mai am timp până luni seara să iau o decizie”, a declarat aceasta pentru sursa citată.

Între timp, surse din coaliția de Guvernare spun că Țărnă și-ar fi dorit foarte mult funcția de director CNA - care va deveni vacantă după ce pe 25 octombrie va expira mandatul lui Viorel Chetraru.

„S-o fi gândit că, amenințând cu demisia din funcția de vicedirector, va fi convinsă să rămână garantându-i-se fotoliul principal”, opinează surse din cadrul instituției despre comportamentului Cristinei Țărnă din ultimele zile, mai scrie Deschide.MD.

Menționăm că Cristina Țărna a fost numită vicedirector al CNA în luna noiembrie 2013. 

Citeste tot despre: cerere de demisie, cna, Cristina Țărnă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7033 0.1113%
USD USD 16.9892 -0.0959%
RUB RUB 0.2588 1.2916%
RON RON 4.2217 0.1281%
UAH UAH 0.6076 -0.1151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile