Logo Realitatea.md

CSJ a amânat ședința în cazul „Manole”, care urma să fie ultima. Judecător: „Ne cerem scuze...” (VIDEO)

10 Noiembrie 2017, 15:06 // Societate

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) urma astăzi, 10 noiembrie, să pronunțe o hotărâre definitivă în cazul judecătoarei Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, însă nu a fost să fie. Ședința a fost amânată pentru următoarea lună.

„Ne cerem scuze pe cazul Domnica Manole. Un coleg din complet este detașat pentru asistență metodică la Curtea de Apel Bălți. Deci, amânăm pentru data de 7 decembrie, la ora 11:30, sau pe data de 8 decembrie la ora 14:00”, a anunțat un judecător din completul CSJ.

În același timp, Domnica Manole s-a arătat nemulțumită că ședințele de judecată se tot amână de o perioadă bună. „În opinia mea, este importantă și asistența metodică, dar în condițiile în care ședința de azi a fost programată cu o lună în urmă, cred că s-ar fi putut de organizat în așa fel, ca să fie respectat dreptul justițiabilului la un proces echitabil. Acest proces se află pe rol deja un an și șase luni...”, a opinat Domnica Manole.

Cazul „Manole” este examinat de următorii judecători: Iu.Sîrcu; G.Stratulat; Iu.Oprea; V.Timofti; Iu.Diaconu; I.Druţă; D.Mardari; M.Ghervas; L.Gafton.

Realitatea.md amintește că este vorba despre dosarul în care Domnica Manole a solicitat anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care i-a fost ridicată imunitatea, fiind pornită și o urmărire penală pe numele său la solicitarea procurorului general, aceasta după ce în 2016 a obligat Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituţiei, iniţiat de Platforma Demnitate şi Adevăr.

CITEȘTE ȘI:

Procuratura Anticorupție i-a înaintat judecătoarei Domnica Manole învinuirea în dosarul privind inițiera referendumului (VIDEO)

CSM a declarat-o pe Domnica Manole incompatibilă cu funcția de judecător și va solicita președintelui țării demiterea ei de la Curtea de Apel

Un număr de ONG-uri sare în apărarea judecătoarei Domnica Manole, după ce CSM a declarat-o incompatibilă cu funcția de magistrat

Victor Micu explică decizia CSM în cazul Domnicăi Manole: „S-a vehiculat că CSM a pus la bază exclusiv avizul SIS. Nu este adevărat” (VIDEO)

Citeste tot despre: CSJ, Domnica Manole, ședință amânată
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile