Logo Realitatea.md

Cum a avut loc explozia din centrul Capitalei? Pînzari, cu detalii: „Apelul la 902 a parvenit...”

20 Martie 2018, 13:00 // Societate

Șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari, a declarat, în cadrul unui briefing de presă susținut la două ore de la tragedia din această dimineață, că bărbatul care a declanșat explozia în magazinul din centrul Capitalei a fost identificat cu câteva minute în urmă.

„Grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Centru s-a deplasat la fața locului, fiind prezent și șeful Poliției Capitalei, Iulian Groza, și procurorul sectorului Centru. Din informațiile acumulate de la martorii incidentului, unul din bărbații decedați a intrat în magazin și a luat 10 pachete de țigări. Acesta a mers spre tejghea, unde i s-a spus să achite, însă el a refuzat și s-a îndreptat spre ieșire. În acest moment, fie din mână, fie din rucsac a căzut un obiect explozibil, care a explodat”, a declarat Alexandru Pînzari.

Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde era un bărbat identitatea căruia încă nu a fost stabilită. Acesta a fost străpuns de elementele explozibilului, urmând decesul. „Chiar acum câteva minute, înainte de briefing, colegii m-au anunțat că au stabilit identitatea bărbatul cu pricina. Acesta este locuitor al Capitalei, în vârstă de 50 de ani, și are antecedente penale. Poliția va veni cu detalii pe parcurs”, a adăugat Alexandru Pînzari.

Amintim că, în urma deflagrației, doi bărbați au decedat, iar alte două persoane - au fost rănite. Actualmente, zona din preajma magazinului alimentar este în afara oricărui pericol. Specialiștii de la Bomteh continuă să cerceteze circumstanțele în care s-a produs explozia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5908 0.2133%
USD USD 17.2507 0.2132%
RUB RUB 0.2683 0.1493%
RON RON 4.1148 0.0365%
UAH UAH 0.6350 0.0788%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile