Logo Realitatea.md

Cum descarci noul Winamp și ce ar trebui să știi despre aplicație

27 Octombrie 2018, 07:15 // Tech

După câțiva ani de pauză și câteva luni de speculații, noul Winamp este disponibil oficial pentru descărcare și vine cu câteva schimbări importante. 

Winamp este una dintre aplicațiile clasice pe care le-am utilizat cu toți de-a lungul anilor. A fost primul program pe care îl instalam imediat după ce terminam cu configurarea unui nou Windows.

La momentul respectiv, când toată muzica pe care o dețineam era offline, pe un hard disk intern sau extern, părea soluția all-in-one perfectă. Între timp, am devenit toți amatori de streaming și consumăm ultimele șlagăre de pe YouTube. Asta nu înseamnă însă că am renunțat complet la MP3-uri sau FLAC-uri.

În ultimii ani, Winamp s-a aflat într-o perioadă de hibernare. În tot acest timp, puteai descărca versiunea 5.66. Noi proprietari au anunțat în urmă cu câteva săptămâni că lucrează la o nouă iterație, dar este prima oară când putem experimenta versiunea cu pricina.

Prima actualizare pentru Winamp dupâ câțiva ani duce versiunea până la 5.8. Aceasta poate fi descărcată gratuit de pe www.winamp.com. Ca referință, aceasta introduce o serie de schimbări importante, printre care suportul nativ pentru Windows 10 și posibilitatea de a-l face să se vadă decent pe monitoare cu rezoluție foarte mare, precum 4K.

În acest scop, ar fi bine să alegi skin-ul Big Bento și să faci click dreapta pe elementele de interfață, într-un spațiu liber, să optezi Window Settings – Scalling și 150% sau 200%, în funcție de ce arată bine la tine.

În rest, s-ar putea să mai întâmpini mici probleme, pentru că vorbim totuși de 5.8 beta. Deși în trecut au existat câteva particularități contra cost în Winamp, tot ce are de oferit noua versiune este disponibil tuturor gratuit.

Aparent, va exista și o versiune pentru mobile a player-ului, deși nu știm când se va lansa. În plus, creatorii săi au promis că o versiune complet diferită va fi disponibilă din 2019. 

Sursa: Playtech

Citeste tot despre: aplicația Winamp, Winamp
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0154 -0.0953%
USD USD 17.9582 0.1009%
RUB RUB 0.2783 0.2522%
RON RON 4.2018 -0.1165%
UAH UAH 0.6874 1.0140%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile