Logo Realitatea.md

Cum să mănânci de Crăciun ca să nu te îngrași și să te bucuri de masa copioasă

25 Decembrie 2017, 15:37 // Life

Crezi că este aproape imposibil să nu pui câteva kilograme pe tine în perioada sărbătorilor de iarnă? Greșit! Poți să te bucuri de masa copioasă de Crăciun fără să te îngrași, dacă ai griă la alimentație în zilele de după.

Foto simbol

Masa de Crăciun abundă în calorii. Până una alta, nu în fiecare zi a anului mănânci și sarmale, și friptură la aceeași masă. Un aport caloric ridicat într-un timp atât de scurt poate crește numărul de kilograme indicat de cântar, dacă nu-ți iei măsuri de precauție. Asta nu înseamnă că trebuie să te abții de la toate bunătățile de pe masa de Crăciun.

Strategia pe care ar trebui să o urmezi pentru a nu te îngrășa de sărbători pornește de la moderație. Nu este nevoie să mănânci cinci sarmale, două fripturi și trei linguri de salată de boeuf la o singură masă. Îți poți pune în farfurie doar două sarmale, o singură bucată mai mică de friptură și să completezi fiecare fel cu legume din belșug. Asigură-te că la mesele festive întotdeauna ai legume, salate – vegetale, în mare parte – în farfurie.

Dacă respecți acest sfat, riscul de a te îngrășa scade semnificativ. Dar și zilele de după Crăciun contează enorm pentru menținerea greutății corporale. Pentru a nu te îngrășa, trebuie să fii atent la alimentație, mai mult, să alegi anumite alimente care pot compensa aportul caloric masiv de la masa de Crăciun. 

Sursa: Kfetele 

Citeste tot despre: Craciun, dietă, masa de Crăciun, meniu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5890 0.2097%
USD USD 17.0250 0.3229%
RUB RUB 0.2611 0.8887%
RON RON 4.1973 0.1862%
UAH UAH 0.6065 0.2148%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile