Logo Realitatea.md

Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

02 Februarie 2018, 15:00 // Societate

Fostul avocat-vedetă Valerian Mânzat, reţinut acum un an de către forţele de ordine, îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul din Lipcani şi este un deţinut care nu încalcă regimul de detenţie. Mânzat a reușit să se remarce și după gratii, unde ar fi primit statutul de „drac”, titlu cu care interlopii îi califică pe deţinuţii care efectuează benevol diferite munci pe teritoriul închisorii sau colaborează cu administraţia pentru anumite favoruri, scrie CrimeMoldova care face referire la surse. 

Foto simbol: Deschide.md

Potrivit publicației, Valerian Mânzat în primele două luni de la transferul în Penitenciarul din Lipcani, septembrie, 2017, ar fi suportat o depresie și s-ar fi adaptat cu greu situaţiei. Acum, Mânzat se simte mai bine și împarte celula cu încă trei deținuţi.

Sursele CrimeMoldova au mai precizat că Valerian Mânzat nu a fost vizitat de nimeni din lumea boemă, oameni cu care obişnuia să facă selfie la diferite petreceri, cum ar fi businessmanul Andrei Gargalîc, cercetat în stare de arest pentru evaziune fiscală, Mitropolitul Moldovei şi al Chişinăului, Vladimir, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu etc. Unul dintre puţinii vizitatori ai lui Mânzat este un fost subaltern de-al său din biroul de avocaţi.

Solicitat de CrimeMoldova, avocatul Gheorghe Amihalachioae ne-a declarat că nu mai cunoaşte nimic despre fostul său client, deoarece acesta nu a dorit să prelungească contractul.

Realitatea.md amintește că primăvara trecută, Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare, fiind găsit vinovat de înscenarea unui accident rutier cu scopul de a obține bani din asigurare.

În februarie, Mânzat s-a ales cu un alt dosar penal. Acesta ar fi estorcat 20 de mii de euro de la o clientă, pe care a asigurat-o că va efectua transferul în Moldova a unui deținut din Rusia. În cadrul urmării penale, avocatul și-a recunoscut vina și s-a ales cu o amendă de 75 de mii de lei.

CITEȘTE ȘI: 

Cei mai celebri deținuți de la Penitenciarul nr. 13 - FILAT, PLATON și MÎNZAT - în ce tip de celule stau, cum mănâncă și cine vine să-i viziteze

Avocatul-vedetă Valerian Mînzat, internat în spitalul pentru deținuți. Azi, a primit o nouă sentință într-un alt dosar (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7342 -0.8298%
USD USD 16.6902 -0.4628%
RUB RUB 0.2958 0.2712%
RON RON 4.4489 -0.8226%
UAH UAH 0.6178 -1.3414%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)