Logo Realitatea.md

Cunoști limba română și rusă, calculatorul și cel mai important - deții studii în domeniul dreptului! Ministerul Justiției „te caută”

09 Septembrie 2017, 08:00 // Actualitate

Centrul de Informații Juridice oferă posibilitatea tinerilor de a efectua un stagiu profesional în domeniul juridico - informațional. Stagiarii vor avea un program flexibil, cu o durată zilnică de minim 4 ore, pentru o perioadă inițială de 6 luni. Sunt eligibile persoanele care au studii de licență în unul din domeniile: drept, administrare publică sau tehnologii informaționale. De asemenea, doritorii trebuie să cunoască limbile română, rusă și să poată utiliza calculatorul la un nivel mediu.

Programul de stagiu cuprinde activități de prelucrare computerizată și includere a actelor juridice în Registrul de stat (limbile română și rusă), efectuarea modificărilor în actele juridice publicate în Monitorul Oficial cu respectarea termenilor, în format bilingv, plasarea textului electronic al actelor internaționale bilaterale și multilaterale la care Republica Moldova este parte în Registrul de stat și formularea recomandărilor pentru perfecționarea și dezvoltarea bazei tehnice și de program a Registrului de stat al actelor juridice.

Oportunități:

  • Aprofundarea cunoștințelor în domeniul legislației;
  • Cunoaşterea modului de funcţionare a unei autorităţi publice;
  • Abilităţi de lucru cu informaţia.

Centrul de Informații Juridice ține evidența actelor normative și le publică on-line. În Registrul de stat sunt introduse toate legile, hotărârile Parlamentului, decretele Președintelui, hotărârile și dispozițiile Guvernului, actele Curții Constituționale, ale Curții de Conturi și cele internaționale, rapoartele Oficiului Avocatului Poporului, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administrației publice şi Băncii Naționale a Moldovei, etc.

Persoanele interesate sunt încurajate să expedieze CV-ul pe adresa electronică: aliona.neamtu@justice.gov.md. Termenul limită de expediere a CV-ului este 30 septembrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile