Logo Realitatea.md

Curios! Lucruri pe care trebuie să le știi despre noua generație Mercedes-Benz Clasa A

07 Februarie 2018, 23:15 // Auto

Ultimele luni au fost foarte aglomerate pentru Mercedes-Benz! După ce a fost văzută, în premieră, fața noul CLS și cea mai nouă generație a legendei Clasa G, începutul lunii februarie le face cunoștință tuturor cu noua iterație a modelului care a dat startul moral al renașterii brandului german. Este vorba de noul Mercedes-Benz Clasa A, care ajunge în această primăvară la cea de-a patra generație, scrie Automarket.ro.

Modelul a fost dezvăluit oficial săptămâna trecută în cadrul unui eveniment grandios care a avut loc la Amsterdam.

Design exterior matur

Dacă privești unul lângă altul două exemplare ale lui Clasa A în generația anterioară, respectiv cea tocmai lansată, vei observa fără prea mult efort că modelul german s-a transformat destul de serios la nivel estetic. Cei de la Mercedes spun că scopul lor a fost acela de a transforma Clasa A într-o mașină mult mai "serioasă" în contextul filosofiei de design pe care nemții o denumesc "Puritate senzuală".

Trecând peste ce au vrut să realizeze și ajungând la ce au realizat concret, observăm o schimbare majoră de optică în ceea ce privește designul. Clasa A trece vizibil de la o abordare ceva mai emoțională, caracteristică proprie gamei Mercedes din ultimii 5 ani, și se orientează spre linii mature, tari, pe care în general le asociem cu abordarea germană clasică.

Evident, nu trecem peste noul Clasa A fără să amintim de faptul că exteriorul pare, în zona frontală, o variantă ''intrată la apă" a noului CLS, mutare din care deducem că Mercedes-Benz își va baza strategia de design pe această direcție în următoarea perioadă.

Interior grefat din segmentele superioare

În același timp, interiorul pare o variantă concentrată a celui pe care l-am văzut în premieră acum un an pe noul Clasa E. Centrul întregului "teatru de operațiuni" este reprezentat de cele două display-uri ascunse sub un singur element vitrat care se întinde din spatele volanului până deasupra planșei de bord.

Este un interior pur și simplu spectaculos și de un înalt nivel al calității percepute. Trebuie spus însă că nu am văzut încă imaginile cu versiunea de bază a lui Clasa A, care în locul celor două display-uri de 10.25 inch (26 de centimetri) din imaginile oficiale de presă și din mașinile prezente la evenimentul din Amsterdam, vor avea același element vitrat, dar care va scunde două ecrane mai mici, de 7 inch (17.8 centimetri). La fel de adevărat este că un procent infim de clienți ai lui Mercedes Clasa A aleg versiunile de echipare de bază, deci putem discuta despre o simplă informație al cărei grad de reflexie în realitate e minor.

Mai multe lucruri interesante, aflați în materialul integral, accesând AICI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 0.0000%
USD USD 17.6166 0.0000%
RUB RUB 0.2797 0.0000%
RON RON 4.1748 0.0000%
UAH UAH 0.6762 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile